Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
ключът който си показала е за оцветеното в червено. трябва да търсиш цветовете в някой конвектор на дмц с наименования и номера. а имаш ли ключ на знаците,оцветени в черно?
На схемата ми на Гетсиманската градина има също оцветени в червено знаци и там се шие 1:1. може и твоят гоблен да е така.

:kissyou:Имам!И аз току що видях че има два ключа в червено и черно!Нали до сега не съм шила Вилер -оригинал!Ще съм ти много благодарна ако поне на някой от цветовете имаш №!Аз открих таблица с наименование на конци ДМЦ с името на цвета и съответния №,но за съжаление е на английски:(!

:kissyou:Имам!И аз току що видях че има два ключа в червено и черно!Нали до сега не съм шила Вилер -оригинал!Ще съм ти много благодарна ако поне на някой от цветовете имаш №!Аз открих таблица с наименование на конци ДМЦ с името на цвета и съответния №,но за съжаление е на английски:(!

ще ти изпратя схемата на моя гоблен,да погледнеш и да видим дали ще се ориентираш.

Виж това дали ще ти свърши работа:
http://dump.ru/file/5140368

Мили момичета,имам нужда от помощ!Някой шил ли е "Слънчогледи в кошница" на Български гоблен - Росица Бакалова? И има ли ключ към него?
Благодаря предварително!

Някой шил ли е този гоблен?

Здравейте, с голям ентусиазъм търсих и намерих този гоблен с помощта на форума и започнах до го шия. Имам част от конците и се втурнах през глава. Сега вече след като премина еуфорията, започнах да си задавам въпроса дали ще стане добре, защото е доста голям и като размер и като инвестиция :idea:
Моля, някой ако го е шил да ми каже как става или да покаже за да се успокоя и продължа със същия ентусиазъм!

Последно редактирано:
Момичета помогнете ми да си направя ключ в ДМС на този гоблен ,не се справям сама

Отстрани срещу знаците имаш изписани на няколко езика цветовете. Вторият е английски и се превеждат така:

1- много св. жълтеникаво-кафяв
2- св. жълтеникаво-кафяв
3- ръждив
4- св. червеникаво-кафяв
5- червеникаво-кафяв
6- т. червеникаво-кафяв
7- кафяв
8- т. сиво-кафяв
9- син
10- св. жълтеникаво-зелен
11- зелен
12- т. синьо-зелен
13- много св. сив
14- св. сив
15- т. сив
16- св.маслено зелен (цвят маслина)
17- маслено зелен
18- бял

Но като номера на ДМЦ не мога да ти кажа :( Дано все пак съм била от полза :kissyou:
Може на око да си ги направиш и по картинката или ако знаеш наименованията на конците ДМЦ.

Последно редактирано:
моля за информация

Имам желание да ушия този гоблен Но схемата /от интернет / ми се вижда съмнителна.Моля ако някой е шил гоблена да ми даде малко информация
vjeina@gmail.com

Последно редактирано:
:uhhhh:Помагайте момичета спомням си че някоя сръчна съфарумка я ши тази красота но не си спомням коя много съм му навита но искам да го видя ушит :confused:

Здравейти и Честит празник,Ако може един съвет,Това гобленче се шие по инструкции на Аида 14 кръстчета,Тъй като в момента нямам такава панама според вас дали ще може да се ушие на българска неразграфена панама и какъв бод според вас,Моля ви дайте съвет,

Има българска панама много близка до Аида за кръстчета. Става хубаво, ползвала съм бяла. Ако шиеш кръстчета на обикновена ще е през дупка и стават по големички, но пак стои добре. И гобленов бод да шиеш пак става, но по бавно.

Аз ших котетата на Аида 14 гобленов бод 1:4 и се получи ето това (умишлено пропуснах дръжката на последната чашка).Не са много големи,според мен на обикновена бг панама ще станат прекалено малки.

Благодаря за съветите на всички,Tais благодаря ,че показа гобленчето да го видя ушито,Ами всъщност в момента нямам възможност да си купя Аида 14,а това гобленче искам да го ушия за детенце на моя приятелка,което след 3 седмици има рожден ден и е голяма фенка на котетата,Та затова се спрях на него ,а и повечето конци ги имам,:kissyou:

Котетата ги ших преди година две и сега като се замислих си спомних че отначало ги започнах 1:1 и едното коте в чашка стана голямо точно колкото кутия кибрит.Разшивах го и го ших наново но 1:4.Дано горе долу съм те насочила каква големина стават котетата:kissyou:

Назад