Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Freeky, като гледам панамата, не е румънска. Румънската е кафеникава и линиите за разграфяване са бели. Не се сещам да съм срещала този гоблен, но мисля, че това е само половината, която е ушита. Би трябвало да има още толкова.

Сигурно е така, но все пак някой може да го познае, да го е виждал. Нямаше друга снимка-само тази. :(

Мили дами, много харесвам гоблените на ГК и вече шия един / малко бавничко върви /. На някои от схемите в техния каталог пише Solid colors - доколкото разбрах от руските колежки, това са схеми без смесени цветове и навярно ще се шият по - лесно. Шил ли е някой такъв гоблен и не се ли губи красотата му?

biskvitka много, много ти благодаря-златна си!!! :kissyou: :kissyou: :kissyou:
Тази фирма не бях я чувала дори.

Скъпи,момичета,не съм сигурна дали тук трябва да поместя питането си,но ако админите решат,че не му е тук мястото нека го махнат.
Искам да попитам някой шил ли е гоблена " Диана" на Златно руно?Ако има такъв моля да ми пише,понеже ми трябват малко разяснения по ключа на гоблена.Благодаря на всички отзовали се!

При Дименшън обикновено моделът си има точно определен размер панама.От опит се убедих в това .:idea: Огледах ,но никъде не видях упоменат такъв. Дано някой,който е шил точно този ти помогне по-добре от мен.Успех и честит празник.:loveglasses:

Имам питане към тези, които са шили оригинален Рогоблен. Става въпрос за гоблена Nostalgie 8.24, оригинала ми се струва много малък 22 х 16 см и се чудех дали ще ми стигнат конците да го ушия на аида 14 на кръстчета - ще стане 36 х 25. Бях чела мнения, че доста конци остават. Дали да рискувам?

Мили момичета :kissyou:!Отново имам въпрос :confused:!Харесах си един гоблен на Вилер ,пуснах го в заявки ,но да попитам и тука !Слагам му картинката и част от схемата с ключ,който обаче е доста не ясен !Ако някой може да ми помогне с нещо по-добро ще ви обичам безкрай :gipsy:!

В момента съм на вълна -пролетни цветя!

Мили дами, някоя от вас шила ли е това рибарче на Гобленсет.
http://www.goblenite.org/attachment.php?attachmentid=151511&d=1286990718
Срещнах известни трудности при трансформирането на конците от Гамма в ДМЦ или Анхор, по-точно един от цветовете Гамма не отговаря на никой от Анхор или ДМЦ. Ако сте го шили, моля ви помагайте.

Мили дами, някоя от вас шила ли е това рибарче на Гобленсет.
http://www.goblenite.org/attachment.php?attachmentid=151511&d=1286990718
Срещнах известни трудности при трансформирането на конците от Гамма в ДМЦ или Анхор, по-точно един от цветовете Гамма не отговаря на никой от Анхор или ДМЦ. Ако сте го шили, моля ви помагайте.

Тук е схемата в пдф с ключ Анхор.
http://dump.ru/file/5139925

Мили момичета :kissyou:!Отново имам въпрос :confused:!Харесах си един гоблен на Вилер ,пуснах го в заявки ,но да попитам и тука !Слагам му картинката и част от схемата с ключ,който обаче е доста не ясен !Ако някой може да ми помогне с нещо по-добро ще ви обичам безкрай :gipsy:!

В момента съм на вълна -пролетни цветя!

ключът който си показала е за оцветеното в червено. трябва да търсиш цветовете в някой конвектор на дмц с наименования и номера. а имаш ли ключ на знаците,оцветени в черно?
На схемата ми на Гетсиманската градина има също оцветени в червено знаци и там се шие 1:1. може и твоят гоблен да е така.

Назад