Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Отиваш в парка, който е най-близо до вас, намираш най-дивата му част, намираш си някой бор , заставаш под него, отстраняваш най-горния слой дето има нападали иглички и копаеш следващия за цветята си! Аз използвам мистрията на мъжлето и си отсичам слой не по-дебел от 5-6 см в дълбочина... Този номер го правя от 4 години и цветята ми нямат грешка! Ходя в Борисовата градина, но в горния край до Руското посолство - там е диво и няма хора да ме гледат . Успех!

Ооо много благодаря за съвета:kissyou: .Аз работя до Руското посолство,ама не съм се сетила да ходя за пръст в гората.А при мене с/у офиса има горичка,така че и там мога да пробвам.:idea:

Тъй като някои цветя обичат "по- тежка" почва е добре за тях към горската да сложите и малко градинска пръст.Аз моите така ги гледам и мога да се похваля ,че се развиат чудесно.

миналата година смених на всички цветя почвата с купена и като поникнаха едни гъби ....
Е, ти поне си облагодетелствана, може да си ги сготвиш.А да знаете коя фирма продава тази почва та да си купя и аз .На мен може да ми се падне бонус - я зеле, я доматче...

Вярно е това за кибритените клечки, но бавно действа.
Ако искаш си купи някой от продуктите на фирма Лактофол, наистина са ефикасни.

При мен не подейства Лактофол за щитовидните въшки и се справих ръчно с тях.

При мен не подейства Лактофол за щитовидните въшки и се справих ръчно с тях.

Ами не знам, защо е било така при теб:confused:
Освен Лактофол срещу памуклийка и щитовидна въшка действа едно др изпитано българско нещо:D - ракийка с по- висок градус наливаш заедно
с вода в пулвелизатора и обработваш:D :D
Аз като имам проблеми от този род, изнасям на терасата и
първо с това обработвам:gipsy:

Момичета, нещо да не се занасяте.Аз слагам ракийка като мия прозорците.Сега ако сложа и на цветята ще ме изселят.

Момичета, нещо да не се занасяте.Аз слагам ракийка като мия прозорците.Сега ако сложа и на цветята ще ме изселят.

Не се майтапя, многооооооо сериозна съм:idea:
Някой си играят с напоен памук да търкат листо по листо, но аз ползвам за по- бързо пулвелизатора.

:confused: След толкова много съвети за цветя е крайно време да си купя сандъче и да си засадя латинките.Дано ми тръгнат на източния балкон.

Някъде видях цъфнали.Но моите тераси са южни и нещо не успявам да ги отгледам.

Миналата година си купих латинка от цв.магазин.Цъфтя до късна есен, но не хвърли семена.Да видим тези как ще се представят.Не са купувани семената, а от един двор на село събрах най-големите семенца.

Бях чувала , че купените цветя по-рядко пускат семенца, защото така правят сортовете -чрез мутации или нещо подобно. От няколко години имам 7 сандъчета на балкона с петунии и виоли. Мислих си, че няма да пуснат семе , обаче тази година дори сами са се насяли и вече дори са ми цъфнали. Обаче не мога да се отърва от белокрилката. Направо :mad:

Да ви се похваля, тази вечер мойте цветенца много приятно ме изненадаха :loveglasses:

Според мен това е спатифилиум. Имам такива в къщи и в офиса. Скъсват се за цъфтят и според мен не са капризни цветя.

Според мен това е спатифилиум. Имам такива в къщи и в офиса. Скъсват се за цъфтят и според мен не са капризни цветя.

Да така е.И са много трайни цветовете.И аз имам в къщи,но трябва да се разсадят като станат много в една саксия,за да цъфтят.

Момичета да ви попитам защо ми съхнат крайчетата на листата :confused: Моите цветя се гледат самички дано да ви харесат трябва да снимам и новите за да ги добавя в албума .Тази есен си взех цветарник за 15 саксии че вече нямам място къде да си слагам цветята
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=32059

kamellia,това ,което е цъфнало в бяло Семейно щастие ли е?

Фрезия и спатифилиум съм показала, виждала съм " Семейно щастие", мн прилича на спатифилиума, но цветовете му са по- малки .
Дано да не бъркам :scared:
galia69, ториш ли ги?

Камелия, тази фрезия за първа година ли ти цъфти.Аз миналата година посях-цъфнаха , а тази имам само листа.

Статус
Not open for further replies.
Назад