Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
:clap: момичета. Страхотни цветя имате :!: demetra много ми хареса цикламата ти :!:

Pepinas,много е хубава Глоксинията , а и кактуса :!: :yes:

може ли един въпрос .
Защо цикламата цъфти сега?
Аз моята откого се мъча да я приспя , а не се получава.
Дали да не и сменя почвата и да започна да я поливам?

s_la каза:
може ли един въпрос .
Защо цикламата цъфти сега?
Аз моята откого се мъча да я приспя , а не се получава.
Дали да не и сменя почвата и да започна да я поливам?

Моята в момента е почти пред приспиване, т.е. окапаха й почти всички листенца и цветове и не изкарва нови. Не съм й сменяла почвата откакто съм я купила.

Re: цветя

[/quote]

Сподели с нас как преодоля проблема :!: На мен ми препоръчаха един български препарат "фитозол" бил ефикасен :!:[/quote]

Мила не помня ,какво използвах,беше преди година и повече проблема ми с гадините :twisted:
Мога само да те посъветвам да ползваш препарат ,с който не само да третираш листната маса,но и почвата,защото акарите нападат и кореновата система на растението :evil:

А сега да се похваля :yes: ,най- накрая успях да излъжа шефлерата ми да се прошари повече,а снощи фаровитите ми бенджамини удариха по една гроздова, дано да е дигнала
градуса проклетата памуклйика :greeneye:

За да ти се нашари пове4е шефлерата трябва да я сложиш някъде по близо до светлина :lady:

mar4ela каза:
За да ти се нашари пове4е шефлерата трябва да я сложиш някъде по близо до светлина :lady:

аз точно това направих,преместих я на терасата и макар че стъклата на пвц -то са затъмнени имаше ефект :yes:

:hello: :hello: :hello: да ви питам и аз защо моята шифлера не расте от както съм я засяла да е пуснала 2 листенца а е засята преди 2 год а иначе е свежа :?

Аз всяко лято изваждам шефлерата на терасата.От светлината листата се шарят.

Торя я всяка седмица заедно с другите цветя.Расте доста бързо и пуща нови листа.

Използвам тор POCON,a за въшки и други буби използвам ДЕЦИС.Много съм доволна и от двете. :smokin:

:hello:
От скоро искам да си гледам цветя...засега имам само един кактус и той бедничкия...трябва да му взема голяма саксия най-накрая на хайванчето :(

От темата за разсаждането на китайската роза се сетих,че приятеля ми има в тая и и на мен ми се прииска...за целта проверих в нет-а и вижте на какво попаднах:
http://rozali.com/zadoma/index.php?l=2&p=51
Дорева ми се като видях всичките тези неща, които трябва да се спазват :cry: Искам да ви попитам някой от вас има ли китайска роза, какви са впечатленията му, знам че са капризни, ама чак пък колкото го пишат там... :shock: Ако някой знае как се гледат,как се разсаждат и изобщо всякаква информация моля да ми каже, понеже цветето е просто прекрасно :flower: :angel:

:hello: sweety :!: Аз имам китайска роза и искам да ти кажа,че не е трудно отглеждането й.Напролет хубаво се подрязва и тя се разклонява :!: Аз смених два пъти съксията й ,имам я от 5-6 години.Не е капризна.Лятото всеки ден я поливам,че ожаднява и листата клюмват.Цъфти много красиво,но уви за ден два :!:

:clap: Аделина, цветята ти са многа красиви! Това драцени ли са?:confused:
Имам молба към всички,които показват цветята си: пишете как се казват!Нека взаимно да се образоваме!

много красиви цветя имате
особенно цветята на деметра ,очите ми останаха в тях,
аз съм луднала по циклами мушката и и бегонии, но още няммам кой знае какви постижения в отглеждането им

Аз иам наистина много цветя, но с ужас забелязвам че са по-ревниви и от дете! Докато бях бременна нямаше проблеми ,но още с раждането умряха 3 , а тази есен още 3...Мъжът ми се зарадва,че се освобождава място ,но планувам скоро да го запълня пак!

Статус
Not open for further replies.
Назад