Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Това жълто цвете май всеки, който ходи към Гърция го носи :). Аз го имам от едната ми леля, която живее в Атина от много години. За името - досега нищо не съм успяла да науча. Но е страшно лесно за гледане и много приятно жълтичко цъфти :).

Da ,много лесно се гледа!

Нелиа,поздравления за кротона много е хубав.Досега не бях виждала толкова голям!!!!

blue_bouble каза:
Da ,много лесно се гледа!

Нелиа,поздравления за кротона много е хубав.Досега не бях виждала толкова голям!!!!

:lady: Благодаря :!: Но не е чак толкова голям.Имах преди по-голям,но загина :!: Този е от скоро,подариха ми го :!:

Бамби каза:
Тъкмо мислех да питам няма ли някой да покаже градинка. Аз в апартамента цветя нямам, наложи се да ги занеса в майка ми заради децата, но всяко лято терасата ми е пълна със сакъсчета, върбинки, каскадни петунии и тагетис. На зима прибирам сакъсчетата във входа-закачам ги по парапета на стълбището и така... Тия дни може да ви щракна някоя снимка да ги видите. Сега обаче по-скоро се занимавам да си правя разсади, защото ще ми трябват за двор, макар че не съм сигурна дали тази година изобщо ще им дойде времето, но в момента на терасата имам над 40 корена тагетис, около 20 върбинки, петунии и още едно дет сега му забравих името- висящо е пак, нещо като петуниите, но с по-дребнички цветове.
vania.kaimska, а какво е това синичкото в саксията до гумата?
Бамби това синичкото се казва аваля.Като го купих беше само едно стръкче и за месец напълни саксията.Цветарката ми каза,че цъфти цяло лято :oops:

blue_bouble каза:
Момичета цветята ви са прекрасни.
Ванче,на 2-рата снимка това какво цвете е?Хубава градинка си си спретнала!Поздравления!!!!

Нелиа,а това на втората снимка кротон ли е?

За мойто жълто цвете,една комшийка на свекърва ми и го е дала.Донесла го е от Гърция,но не знам как се казва,и тя не знае!

Ами да ти кажа честно незнам как се казва.Захванах си го от семена.Цъфти чак до октомври,и много се разклонява.

:wink:
Нели много са ти хубави цветята.И аз имах китайска роза,но стана много голяма и я занесах в училище.Много от цветята съм занесла там.

:lady: И аз така правя,като ми омръзне някое цвете или пък не цъфти,за "наказание" ги изселвам в училище.Там се развиват много добре без такива грижи като у дома :!: :oops:

Проблемът е че през лятото когато съм в отпуска,лелките често забравят да ги полеят,та често прескачам до училище да свърша тази работа

vania.kaimska, това на втората снимка (поне тази, която аз я броя за втора) е Тагетес ( Турта), а за синичкото, за което те питах сигурна ли си, че е Аваля? Нещо много ми прилича на Лобелия ... :?

цветя

:lady: Преди няколко дена ми цъфна това цвете само с 3 цветчета, защото е още малко. Някой знае ли как се казва?

Бамби каза:
vania.kaimska, това на втората снимка (поне тази, която аз я броя за втора) е Тагетес ( Турта), а за синичкото, за което те питах сигурна ли си, че е Аваля? Нещо много ми прилича на Лобелия ... :?

Ами аз го купих от една баба от пазара и тя така ми каза.Освен тя да се е объркала.

:lady: rebostobg Според мен това е каменно цвете и цъфти през лятото, през зимата почива и на пролет цъфти на ново като с всяка следваща година цветовете му се умножават. Една приятелка ми се похвали, че нейното има в момента 99 пъпки които са готови да цъфнат.

Rebosto благодаря ти,за отговора.Цветето ми се нарича каланхое,намерих го и в нета!А за твоето и аз мисля като Ларисса!

много хубав шарен бенджамин :yes:
имам питанка за него - отдавна гледам зелени бенджита, вървят бързо и много добре
обаче тая пролет за първи път си бучнах и шарено бенджи в една саксия
първо оставих клончето десетина дни във вода да си пусне коренчета, разбира се
сложих го в саксия преди около два месеца
от тогава не е мръднало - нито съхне и вехне, нито обаче иска да пуска клонки или поне някакъв намек, че ще пусне листице
та питането ми е - така ли бавничко се развиват всички шарени бенджита или нещо му има на моето
защото като го сравнявам със едноцветните ми зелени бенджовци - ами те за последните два месеца напускаха толкова клонки, дори ги рязах и оформях и пак си вирее страшно бързо
а шарено не иска :cry:

цветя

:lady: bubata, цветята ти са много хубави и изглеждат прекрасно :!: :!: :!:
:? Доколкото знам, шарения бенджамин расте много бавно. :( Моят за съжаление бе нападнат от листни въшки и не можах за го спася с препарати .
А що се касае до каменното цвете и аз се порових из нета и открих ето това :!: :!: :!: Май не прилича на моето :? :?:

Статус
Not open for further replies.
Назад