Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Чудесни са.Само като си представя,че в действителност са още по-хубави.
Да ги покажеш пак като разцъфнат още

Яни,чудесни са фрезиите. Това са любимите ми цветя.
Трудно ли се отглеждат при домашни условия? До сега съм виждала само оранжерийни. Благодаря ти,че ни ги показа.

qni, цветовете са страхотни!!! :loveglasses:
Иначе днеска отидох в Бриколаж с идеята да си купя иглика или пролетно цвете и накрая иглика или зюмбюл, иглика или зюмбюл - най-накрая се прибрах със спатифилум тая вечер :D Преди училище наминах, но нямаше иглики и тогава видях зюмбюла, който миришеше невероятно хубаво и силно, направо си умрях :loveglasses:, но трябваше да ходя на училище и не можех да купя нищо голямо, но не се сдържах, та си купих семена от лавандула (ако някой има идея как се гледа да казва), та сега ще ги садя в малка саксийка за разсад... Сега вечерта минах пак, та си купих и спатифилума с по-голяма саксийка и пръст, само че не знам дали съм избрала подходящата... там намясто в Бриколаж нали продават и книжки за цветя и понеже нямаше консултант в момента, се изхитрих да погледна в тях и там пишеше, че на спатифилума му трябва торфена смес и аз купих най-обикновена такава, но пак не съм сигурна, дали е правилната :confused: Ако някой може да помогне ще съм благодарна, пуснах тема и в бг-мамма, ако някой там знае, а това е линк направо към албума с цветето: http://lilituuu.multiply.com/photos/album/42/Spatifilum , снимала съм и него и опаковката на почвата. :kissyou:

:) Красиво е! Твоето цвете обича повече вода. Сега не го мести в друта саксия. Ако има нужда, преместиго през април.Не е претенциозно, но не обича пряка светлина.:kissyou:

Спатифилума се гледа лесно, стига да не му е много студено.Моят в момента цъфти-и двата.Садя ги в най-обикновено почва от магазина.Не обичат да им е много тъмно, да са прашни листата.препоръчват ги за стаи с пушачи, че обират дима и пречистват въздуха.Цветът трае дълго, но позеленее ли , режи го да не пречи на друг да разцъфти.Успех в отглеждането!

Jana_jj, спатифилума не е в саксията, която се вижда на снимката в албума, това е тази, която купих, за да го пресадя в нея :lady: ... иначе самото растение е в една мааалка мааааалка саксийка колкото да му събере корените... затова искам да го пресадя, не мисля, че ще може да се развива спокойно в тая саксийка, в която е в момента - даже сега измерих, има диаметър 8 см.... затова мисля да го пресаждам, не за друго... :confused:

Jana_jj, спатифилума не е в саксията, която се вижда на снимката в албума, това е тази, която купих, за да го пресадя в нея :lady: ... иначе самото растение е в една мааалка мааааалка саксийка колкото да му събере корените... затова искам да го пресадя, не мисля, че ще може да се развива спокойно в тая саксийка, в която е в момента - даже сега измерих, има диаметър 8 см.... затова мисля да го пресаждам, не за друго... :confused:

Едва ли почвата има чак такова значение за Спатифилума, наистина не е капризен към почвата.Но за пресаждането знам,че след като се купи цвете то трябва да си остане със саксията ,в която е купено известно време,за да се климатизира на новото място.Сложи го на светло и го поливай в подложката ,като пр.след час ако е останала излишна вода я изхвърляш.Така докато свикнеш как да го поливаш.Пулверизирай т
.е.пръскай му листата с вода от време на време ,особено ако сте с парно!
А за лавандулата виж тук,но май никне трудно http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=139

:idea: sweety, уверявам те , че цветето ти ще се чувства отлично и в тази малка саксийка.Не го подлагай на двоен стрес - от това, че ще го поставиш в дома си и от това да го преместиш в друг съд с друга почва.Дай му време да свикне на новото място, пък и ти да свикнеш с изискванията му и след това го премести.:thumbup: Това е мнението ми, а решението ще вземеш ти.:kissyou:

Sweety,някъде бях чела,че спатифилиумът не обича да му е много широка саксията . Така че , не бързай да го пресаждаш . Аз също си купих такова цвете и го пресадих чак ,когато саксийката му стана видимо тясно. Много добре ми се развива и цъфти като лудо.
И аз да се похваля ,тъй като с малките ми дъщерички си засадихме най- различни луковици през декември и преди няколко дни първият ни зюмбюл цъфна. Пролетта идва в нашата къща и ние много се радваме , тъй като апартаментът ни е на първия етаж и слънцето не е особено често гост в нашия дом, а това се отразява на цветята ни . При първа възможност ще ви покажа снимка на нашия розов красавец.

Спокойно можеш да го пресадиш,като го извадиш цялото от саксията-без да разрохкваш почвата около корените-съвсем леко.Така ще се прихване по-бързо но новото място.

Спокойно можеш да го пресадиш,като го извадиш цялото от саксията-без да разрохкваш почвата около корените-съвсем леко.Така ще се прихване по-бързо но новото място.

Ами аз така и направих - още снощи при това, защото не се сдържах... в 11 часа хората спят, аз спатифилум пресаждам :D И снощи му и сложих чаша вода до него, че нали трябва да е престояла вода и сега ще му бърша листата и ще го поливам. :)

Иначе за лавандулата, аз си мисля сега да я сложа в саксийката, пък тя ако иска другото лято да цъфне... мисля да я сложа в тая торфената смес, но не всички семенца... защото на опаковката пише "цъфтеж през следващото лято"... качвам на албум снимки на семената на лавандулата и на семена за годеция, които си бях взела преди около 1-2 месеца, защото искам да сея на село... и сега се чудя в тая малката саксийка лавандула ли да сложа или за годеция разсад :confused: За годецията пише на пролет да се сложи за разсад, пък то още зима, а лавандулата не знам дали не трябва някаква глинеста почва да й взема, ама нея пък нямам къде да я търся... :confused:
http://lilituuu.multiply.com/photos/album/43 - линк към албума със снимките на опаковките на семената :lady:

NIA,и аз много обичам фрезиите и аромата им.За първи път ги отглеждам в домашни условия.
Посадих луковиците в сандъче ,есента/ноември- началото/Държах ги на южен прозорец в отоплена стая,макар ,че и растяли при 10 градуса.Поливах ги умерено.Покълнаха всички и сега два цветоноса отвориха първите цветове .Има още 10 ,които са на път.
Много им се радвам,голяма красота са ,а и аромата им е невероятен.
Доколкото съм чела за отглеждането на фрезии и сега могат да се посадят ,но не е хубаво по-късно от февруари.Защото не обичали летните горещини.
Така ,че който има желание не е закъснял .

Към всички момичета.Имам бенджамин но кърдаф.Листенцата му са завити на фуния.Но немога да му угодя.Все му окапват листенцата и немога да разбера от какво.Ако можете помогнете.Не мога да покажа снимка.

Към всички момичета.Имам бенджамин но кърдаф.Листенцата му са завити на фуния.Но немога да му угодя.Все му окапват листенцата и немога да разбера от какво.Ако можете помогнете.Не мога да покажа снимка.

Да няма паразити?Пробвай да го напръскаш с препарат

Няма нищо.Окапват и след време пак се разлиства и отново и отново.Пробвах да го поливам по малко не стана като го преполея пак нищо.Капризно.Но и не умира.

Лили,имам една такава калатея.Изкара ,изсъхне,изкара и пак ....Миналия ден я гледам изсъхнала ,реших да освободя саксията и ....тя пак изкарала Днес е напръскана ,ако пак реши да съхне си отива заедно със саксията

Статус
Not open for further replies.
Назад