Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Това дали е вярно.:)
Това цвете ми е подарък от един клиент за грубото си държание към мен.Дори смятах да го хвърля, но го оставих поне да прецъфти защото е много красиво. Знам ,че много дълго цъфти,но нищо подобно на петият ден след като беше при мен всички цветове опдаха.И сега чудо :D

Аз имам много цветя и съм забелязала ,че със цветето трябва да се държиш като със дете те чувстват кога ги обичаш аз се запалих по цветята преди три години преди това съм имала някакви цветя но те все умираха не ми се занимаваше със тях сега обаче не е така запалих се по тях и сега ме радват
почти нямам купени цветя все аз съм си ги прихващала и много ме радват когато растат при първа възможност ще ви покажа някои

Браво за красотата,която си отгледала!Спира ми дъха от такова вълшебство!А цвета май прилича малко на тоя на пасифлората.Или се лъжа!?

Ами нямам пасифлора ,но по съм я виждала на картинка ,може и да има нещо сходно.Като се отворят и другите цветове пак ще я покажа . В книгите пише ,че цъфти 6 месеца.Ще видим колко ще издържи при мен :D

При теб може и повече !Знае ли човек, ако и е харесало да е цъфнала и да и се радват толково хора!

И аз обичам цветята, но през зимата повечето се разболяват. Все не мога нещо да им угодя.Често се шегувам, че единственото цвете , което оцелява вкъщи през зимата съм аз. Но искам да ви покажа цъфнал кактус.:( съжалявам, че нямам другите , които ми цъфтятна снимка.

По принцип, не съм особен любител на кактусите, но боготворя цветовете им!Винаги са много красиви.И аз имам няколко кактуса, но цъфтят пролетно и лятно време.Може би не ги гледам както трябва.Но съм им благодарна, че не са капризни и издържат на студено.А за другите цветя не се притеснявай.Повечето зимно време линеят.Трудно е да се осигури за всички подходящи условия.Поне аз така мисля.:confused:

И аз обичам цветята, но през зимата повечето се разболяват. Все не мога нещо да им угодя.Често се шегувам, че единственото цвете , което оцелява вкъщи през зимата съм аз. Но искам да ви покажа цъфнал кактус.:( съжалявам, че нямам другите , които ми цъфтятна снимка.

:shock: Преди много харесвах кактусите,но така и не са ми цъфтяли,а от известно време и ги забравих,може би затова и те ме забравят:D

Има кактуси, които не цъфтят.Но цъфтящите не обичат да се поливат през зимата. В началото на декември ги поливам веднъж, а след това през втората половина на февруари и ми се отблагодаряват с обилен цъфтеж през края на пролетта и лятото. Жалкото е , че красивите им цветове на повечето от тях са за 2-3 дни.

Аз много харесвам кактусите!Преди години имах много видове, над 20, но по стечение на обстоятелствата се лиших от красотата им.Сега имам2-3

През октомври засадих лукувици на фрезии.Ето ги днес и силно се надявам да ме зарадват с цветове някой ден.

Ах как ти завиждам за фрезиите !:kissyou: Благородно, разбира се, чудех се дали да си взема и аз, ама като знам каква съм градинарка, реших да не мъча цветенцата :D Виждам, че твоите са във сандъче, мен ме беше страх да ги засадя в моите, защото са ми доста плитки. А и пръст трябваше да им подбера ... така че се разминах с фрезиите :D ще чакам с нетърпение да натрупаш опит с домашното отглеждане на тези красавици и да го споделиш с нас :kissyou: :kissyou:

Стискай палци lucy, да цъфнат, пък после опит колкото искаш за споделяне... :gipsy: :kissyou:

Стискам палци за фрезиите :thumbup: Изглеждат добре,дано те зарадват с красивите си цветове

За пръв път виждам орхидея тя е много красива и така ли все няма листа то да му се ненадяваш -голо клонче пък такава красота

Не няма листа по клончето,листа има само долу в основата.Подарявали са ми рязан цвят от орхидея,който е издържал 2 месеца във ваза на умерена температура.

Орхидеята ти е същинска прелест!А и за първи път виждам в този цвят.
Дано дълго да те радва с цветовете си/а и нас,като показваш/.:clap:
Чела съм,че много трудно се отглежда и е много капризна,но теб явно те е харесала и ти се отплаща за грижите.:clap:

През октомври засадих лукувици на фрезии.Ето ги днес и силно се надявам да ме зарадват с цветове някой ден.

:cry: ИСКАМ И АЗ. Купих си луковички, засадих ги и... НИЩО. Израстнаха едни хилави растения който после си загинаха. :clap: БРАВО, радвай се на твойте и дано дадат цвят

Статус
Not open for further replies.
Назад