Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Аз имам от бодливите кактуси и също много ги харесвам.Бяха станали огромни,но при ремонта изпусахме съндъчето и малко се поочупиха.Лятото като ги изнеса на източния балкон полудяват да растат.

Предполагам как и всички - слагаш костилка хоризонтално не дълбоко и поливаш рационално и чакаш.А сложих костилка на авокадо,чакам,но нещо не иска да се покаже още.Финикова палма чаках точно 40 дена,възможно и с авокадо трябва да почакам повече дни?
Имам въпрос към знаящщи:гледа ли някой Орхидеи,защото много ги харесвам и имам желание да ги купя.Капризни ли са?

Предполагам как и всички - слагаш костилка хоризонтално не дълбоко и поливаш рационално и чакаш.А сложих костилка на авокадо,чакам,но нещо не иска да се покаже още.Финикова палма чаках точно 40 дена,възможно и с авокадо трябва да почакам повече дни?
Имам въпрос към знаящщи:гледа ли някой Орхидеи,защото много ги харесвам и имам желание да ги купя.Капризни ли са?

Много са капризни,аз имах но я уморих.Не хареса мястото ли и аз неможах да разбера какво стана , но поне цъфтя дълго

Може да поникне,но моя опит -не стана.Кой знае дали не ги берат неузрели?!

За Орхидеи-те това което съм чела за тях е че са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КАПРИЗНИ и много трудни за отглеждане в домашни условия.Но ако се решиш -Успех:idea:

Знам,че орхидеите са много капризни,но можеш да опиташ.На www.epiphyte.ru има информация за тях.Успех!
www.cvetia.startirai.com
:blueflow:

Интересен е! Единият от моите цъфти с огромни като фунии цветове и сега има три цвята, но не мога да го покажа.А другият е като градинка от жълти цветове-ограждат целия кактус.

:D Здраве,това от триъгълния кактус ли е?Имам огромен такъв,но не иска да цъфне.Сигурно защото аз съм проклета:D

Това са два кактуса в един.Триъгълният е подложка ,а другият е присаден в/у него / ашладисан/,цъфнал е другият кактус.От този триъгълният не съм виждала цъфнал :confused:

Ето го моето авокадо. Посях го от костилка и върви много добре, само дето започна да се накланя от тежестта на листата. Посях си наскоро и манго, но четох, че много бавно израствало( от 3 до 6 месеца) и трябва да стои на топло и да се полива често.

Момичета,днес мойто авокадо никна!Трябваше за това само 23 дни и поливане със минерална вода.
Същото ми цъфна това градинско цвете,но имам го във саксия на тераса.

Момичета,днес мойто авокадо никна!Трябваше за това само 23 дни и поливане със минерална вода.
Същото ми цъфна това градинско цвете,но имам го във саксия на тераса.
:idea:много си се грижила за авокадото и се отблагодарило !А на това цвете мисля,че му казват Петльов гребен.И аз го имам в саксия на терасата- същия цвят е като твоето.латинското му название е Целозия

Браво, че си успяла с авокадото!А моят цикас пусна две листенца и много му се радвам.Цъфна ми и азалията.

Статус
Not open for further replies.
Назад