Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Благодаря на всички за милите думи.
Zdrave, обикновенно сутрин около половин - един час и вечер поне час. Но за съжаление зарази цветята лятото страдат гоблените, почти не ми остава никакво време за тях.

Хубав ден на всички!:)

Страхотни цветя. Толкова много красота събрана на едно място не бях виждала. А това цвете как се казва?
photo.php

Това се казва шизиантус/за латиското име трябва да видя в книгите/, много е готино, но цъфти само около месец и после си отива. В книгите пише, че ако се подкастри ще пусне нови издънки и ще цъфти пак, но аз две години не успявам да му удължа живота.

След 5 години чакане, ехмеята ми цъфна :idea:
Тъкмо бях решила да я изхвърля и тя ме изненада

Zdrave,ехмеятя цъфти около петата година и цветът трае месеци.После изсъхва и остава като хербарий на стеблото, ако сама не го отрежеш.А около стеблото се появяват новите растения,които трябва да извадиш и пресадиш самостоятелно-така започва новото чакане.Извинявай за лекцията ,която ти изнесох,но го пиша от опит с това растение.Нека те радва дълго.

Донка,замая ми се главата от тази красота.Домът ти ми прилича на ботаническа градина

Zdrave,ехмеятя цъфти около петата година и цветът трае месеци.После изсъхва и остава като хербарий на стеблото, ако сама не го отрежеш.А около стеблото се появяват новите растения,които трябва да извадиш и пресадиш самостоятелно-така започва новото чакане.Извинявай за лекцията ,която ти изнесох,но го пиша от опит с това растение.Нека те радва дълго.

:hello:
Лекцията е полезна :idea: бях чела ,че цъфти след третата година и затова реших да засея издънката.Сега ще и се радваме доста дълго,но не съм сигурна дали ще продължавам да я гледам :confused:

Поздравявам Донка за прекрасните цветя ,които е отгледала!
zdrave интересен цвят има това цвете.Мисля си ,че си го стреснала с тази закана и то е цъфнало...:D Всяка година лятото се каня да изхвърля една китайска червена роза ,защото не иска да цъфти.След което се отрупва в цветове .Така все й се разминава.:D
Днес сутринта ми цъфна новия жълт кичест хибискус.Цял ден ходя до терасата да му се радвам:) Очаквам и белия в близките дни да ме зарадва...

Яни , много е красив хибискуса и да ти кажа май си права ,че се стряскат .Същото се случи и с глоксинията чакам я цяло лято и щях да я приспивам и изненада :D

Ох,много красив цвят!Наскоро се сдобих с точно като твоята .Имам и бяла.Това лято цъфтя изобилно.Голям любител съм на тези цветя .

И аз много ги харесвам.Жалко ,че не си наблизо да си разменяме.Аз бях събрала доста различни цветове , но това лято не се събудиха.Сега имам само две тази и една розова :confused:

Мислех да пробвам да окореня листо,но нещо пропуснах момента.Докато бяха свежи ми беше жал а сега вече завяхват и няма да се получи.
Догодина здраве и живот ще пробвам.
Че съм далече вярно е, но след около седмица пристигам във Варна,ако не ми мине котка път.:D

Момичета много са ви красиви цветята на всички.Гледайте си ги хубаво и ако помагат заканите действайте и така.Резултата е прекрасен.

И аз много ги харесвам.Жалко ,че не си наблизо да си разменяме.Аз бях събрала доста различни цветове , но това лято не се събудиха.Сега имам само две тази и една розова :confused:

И на мен ми са едни от любимите.Имам само розова,но няколко саксии.Ако не си хвърлила саксиите-разрови пръстта и ако "картофчетата"са цели догодина ще се събудят.От време на време им капвай по малко вода.:kissyou:

:clap: имате прекрасни цветя! На мен другата ми страст (освен гоблените) са ми цветята-имам около 25 саксии.Трябва да ги снимам и да ви покажа някой. Някой отглежда ли от бодливите екземпляри-кактуси? Ще се радвам ако има такива сред вас да обменяме опит при отглеждането им.Аз лично ги обожавам:-|

Статус
Not open for further replies.
Назад