Моето скромно творчество

• Началник на темата Началник на темата cecunka
  • Начална дата Начална дата
Чудни коледни дребосъчета.:clap::clap::clap: Още едно доказателство, че хобито помага в трудни моменти. Специални поздрави за майка ти, чудесно се е справила,:clap:

Тази коледна елхичка избродирах с меланжиран конец в червени оттенъци, защото приятелката за която е шита за мен е с огнен темперамент - жизнена, усмихната, вечно търсеща нови предизвикателства.
И този дребчо

Последно редактирано:
Благодарение на моето другарче в играта се сдобих с разкошна синя панама и започнах да се вихря върху нея - ето този снежко вече е оформен като картичка,

а тези делфинчета са почти оформени като калъфче за телефон

Тези сладки маймунки също чакат реда си за оформяне като калъфче и след това двете калъфчета ще пътуват към сестра ми и моята племеница.

А тази рамка използвах за да избродирам зездичка за върха на елхата - конецът е меланж и отгоре съм рисувала с брокат.

Браво, Цвети! Чудни нови попълнения. :clap::clap::clap: Чак сега обърнах внимание на възглавничката и много ми харесва и бродерийките за калъфчета също.:kissyou:

Тази коледна елхичка избродирах с меланжиран конец в червени оттенъци, защото приятелката за която е шита за мен е с огнен темперамент - жизнена, усмихната, вечно търсеща нови предизвикателства.

Благодаря ти.И аз те обичам :kissyou:

Момичета и момчета трябва ми малко помощ. Захванала съм се да правя мартенички на пластмасова панама. Като подложка за гърба залепям бяла неразграфена панама, но се чудя кой вариант на оформяне е по-добър :confused:
този

или този

Ето и за сравнение двете оформления едно до друго

По-късно ще добавя и традиционно усаните връвчици от бяла и червена прежда, вързани на панделка и мисля да се закачат за дрехите с малка безопасна игла. Просто нямам в момента за да видите как ще изглеждат окончателно.:(
Ще чакам с нетърпение вашите мнения.

На мен повече ми харесва варианта при звездата - стои по-изчистено и елегантно. Първият вариант също не е лош, но според мен при него ще е по-удачно да оставиш кръгла или овална форма на пластмасовата панама, за да не се изгуби мотива, така както е формата на пеперудата се размазва на фона на ресничките около нея. Дано не те засегна с моята забележка. Поздравления за труда, защото е много пипкава работа.:kissyou:

Изобщо не се сърдя :kissyou:, нали се чудя и не мога да реша. Колкото повече мнения толкова по-добре!Даже имам готов още един вариант - то луд умора няма.:D

Не че ми хареса това което уших, но след като съм го бола 1 час няма да го изхвърля. Ще си го нося и само аз ще си знам, че е неуспешен опит на роза, а другите да се чудят колкото си искат.

Това вече е по-успешно. Започвам го в серийно производство

а ето и как изглежда отзад

Последно редактирано:
Идва Великден и аз уж отдалеч щях да се глася, но дребоса пак е болен:(
Засега успях само това да измисля и направя - дечицата го харесаха, надявам се и вие:D

Днес снесох първото си яйчице :D, не е перфектно, но ще се усъвършенствам

Поради липса на подходящи материали, гърбът не е от плат, а от салфетка. Мисля и следващите да направя така, но ще се запася с хубави салфетки на Великденска тема.Както казва малкият ми син правим "великите яйца?
И понеже радикала ми прави проблеми качвам снимките и в албума си.

http://cecunka76.snimka.bg/tapestries/goblenite-na-cecunka.523397
Благодаря на Kati31 за яйчицата и ценните напътствия как точно се монтират.

Последно редактирано:
Много хубаво ти се е получило... дано да ти доставя удоволствие, и да станат повече!:amam:
А идеята със салфетката е супер! Има такива весели мотиви, за разлика от платовете, дето ги търсим по цяла София.... Успех ти желая с Великденските бродерии!:flowerlove:

Много сладурско яйчице си снесла :D. Много ми харесва и е по различно от останалите :idea: :clap:
Горната част плат ли е или нещо друго?

Горната и долната част са със салфетка, разреза е прикрит с мулине, " канта" е ластиче за коса прикрепено с карфиици. Идеята беше горната и долната част да са обвити с конец, но не успях да се справя:uhhhh:, оставаха ми места където прозираше формичката. Хубаво стана, но трябва да го доусъвършенствам този метод :gipsy:

Назад