Има ли любители на цветя? ‎2

• Началник на темата Началник на темата lari
  • Начална дата Начална дата
Моля за помощ-подариха ми това растение. Знаете ли как се казва и как се гледа

За съжаление не мога да кажа името му , но го отглеждам от миналата година.Грижите са като за другите ми кипариси.Не обича много слънце ,предпочита сянка,поливам умерено,расте добре и зимува на открито.

да ви покажа някои от моите пасифлори, които ме радваха лятото

Много моля за помощ.Имам си две пасифлори-червена и жълта на цвят - от изложението "Флора".Моля ви ,дайте ми съвети-веднага ли да ги пресадя,каква пръст и кога да ги изнеса?

Честита пролет на всички!
И да ви покажа моята цветна пролет.
Орхидеята - подариха ми я миналата година. От тогава цъфти за втори път.

Цикламата - подариха ми я за рожденият ми ден миналата година. Тази година ме радва с обилни цветове.

Бегонията- разкошна е.

И тя започна да ме радва със своя цвят,който срамежливо се крие зад листата. Ето го.

Каланхоето - то си знае. Имам го от години, но не пропуска да ме поздрави за първа пролет.

моите красавици, много им се радвам цафтят за 2-ри ,а розовата за 3-ти път

Как хубаво са ви цъфнали цветята! Орхидеите са разкошни просто!
NIA, направо ти завиждам за цикламата, обожавам ги тези цветенца, но те не ме обичат. Загиват под моите грижи, а уж всичко правя както пише в книгите.

Надя и Ния явно ги обичат цветята.Моята орхидея за две години цъфна само веднъж/без да броя цветовете с които ми я подариха/.Но на 1 януари на моя мъж баба му ми подари теменужка цялата в цвят и до днес е така и има още пъпки-явно си хареса отреденото и място на перваза.

Момичета,за пръв път се включвам в темата,но като виждам какви красоти отглеждате може би ще ми дадете съвет.Имам пасифлора засадена от семка.Вече 2 години я отглеждам в саксия,много бързо расте,но само на листа-никаква надежда за цвят.Какво да направя за да цъфне. :confused:

Честита цветна пролет!
Малки лилави слънчица - моите минзухари...

и жълтите ...

и анемоне...се ококори

Нели чудесни цветенца.А какво е това последното в синичко.Много е нежно.
Аз май на двора и тази година нищо няма да мога да опазя от моя звяр.Тича навсякъде и тъпче като кон.

Лили,това последното е Анемония.Есента засадих доста луковички в сандъчета на терасата и очаквам още да цъфнат. А колко пък семена насях за лятото да видим какво ще излезе и какво ще отгледам.:idea:

Лили,това последното е Анемония. Есента засадих доста луковички в сандъчета на терасата и очаквам още да цъфнат.

Nelia, аз засадих луковичките сега, дано и моите анемонии да цъфнат. Виждам на снимките, че си ги засадила в саксията с още едно цвете. Досега не съм ги комбинирала, нали са отровни съсънките :confused:
Предупреждение: Всички части на анемониите са отровни

Здравейте, чак сега видях въпросите за пасифлората. Пролетта може да се присади, аз ги слагам в пръст за цъфтящи, не знам обаче, кога е време да се изнасят, целогодишно ги гледам на остъклена тераса. Ако имат пъпки обаче не е момент за присаждане, защото ще окапят. Пасифлората която не иска да цъфти - най вероятно и е малко слънцето, за това расте само на листа, другото важно е да се подрязва, сега е момента, защото цветове излизат само на новите леторасли. Обичат и много свеж въздух.

Здравейте!Днес снимах моите цъфнали цветя.
Орхидеите за втора година ме радват

Кралското мушкато нетърпеливо нацъфтя

А това е новата ми придобивка

Девойки, имам бананова палма, която е пуснала 4 нови стръкчета - кажете какво да ги правя - да ги разсадя или да ги оставя - едното е около 5 см с 2 листенца, а другите са по 2-3 см още неразлистени ...

Да ви се похваря - дамското ми сърце цъфна... Краси ми терата...

Здравеца ми, и той се радва на пролетта :-)

Цветята ми от една седмица са изнесени на терасата.Имам си нови придобивки от бабата на мъжа ми,че и пречели в тях,а тя каквото засее всичко се хваща/. Аз си мисля,че бенджамина трябва да е в къщии,но с моя мъж не можем да се разберем.Ако видя че на открито не му е добре ще го внеса.

Назад