Има ли любители на цветя? ‎2

• Началник на темата Началник на темата lari
  • Начална дата Начална дата
Бубее, умори ме с пасифлорите си..Аз съм им голям фен...Уморих една червена-Лейди Маргарет, поръчана от Англия, в момента гледам Виктория..ама не знам как цъфти...Иначе имам от 6-7 години обикновената Пасифлора Церулея..Цъфти ми, та се къса..Тази година бучнах 3 директно в градината-станаха тооолкова големи,по цялата стена..мисля тия дни да ги орежа, за да я зазимя..дано изкара зимата..ако искаш мога да ти пратя резници от нея..Снимки има в линка в подписа ми.

Ох,не можах да мигна от мисълта за тия пасифлори/а освен това и пълнолуние предстои/.Ще търся по магазините!Виждала съм мисля само тази синьо-лилавата.Ще се заема с проучване още тази вечер.А как става с резници?

leti_at, имам я и обикновенната, но тази година не ми цъфна...не знам защо
имам още 2 но не ги знам как цъфтят, надявам се да ми се покажат през пролетта
Ще ги постригвам пролетта, така че ако искате резници ще ви изпратя

Ох,не можах да мигна от мисълта за тия пасифлори/а освен това и пълнолуние предстои/.Ще търся по магазините!Виждала съм мисля само тази синьо-лилавата.Ще се заема с проучване още тази вечер.А как става с резници?

Аз от обикновената само мога да дам резник-нея съм я размножавала така...с др. не съм пробвала..

След като цяло лято мързелува:greeneye:, китайската ми роза вече месец и повече цъфти с огромни оранжеви цветове.Тази цъфна днес.:gipsy:

много големи цветове нещо специално ли я ториш на моята нещо започнаха да и жълтеят листата и не знам от какво иначе си цъфги през цялата година :kissyou:

zhak,радвам се че си харесала розата ми.Торя я от време на време и то с тор за цъфтящи.Миналата сима й окапаха листата и останаха голи клони.Орязях я на пролет и сега цъфти ли цъфти,цъфти....:D

zhak,радвам се че си харесала розата ми.Торя я от време на време и то с тор за цъфтящи.Миналата сима й окапаха листата и останаха голи клони.Орязях я на пролет и сега цъфти ли цъфти,цъфти....:D

много ти благодаря за отговора но аз на пролетта я отрязах и като че ли по-зле върви :kissyou:

Момичета,виждали ли сте такова нещо?
От цветоноса на орхидеята ми излизат листа и нови два цветоноса.Какво да я правя?

URL=http://radikal.ru/F/s50.radikal.ru/i127/1011/66/61e742d565e3.jpg.html]
61e742d565e3t.jpg
[/URL]

да се похваля със цъфналата си азалия, но кажете как да я съхраня през зимата защото тази е трета и след като прецъфтят изведнъж загиват :kissyou:

Момичета,виждали ли сте такова нещо?
От цветоноса на орхидеята ми излизат листа и нови два цветоноса.Какво да я правя?

Сега видях снимките ти!Нищо не я прави,просто и се радвай!Много е атрактивна,като цъфне така.След като прецъфти и новото растение/което се нарича кейки/ изкара поне три корена-можеш да го отрежеш и посадиш.Тази операция не винаги е успешна,но не е и толкова трудно да се захване.Подхранвай обаче,защото растението -майка се изтощава.

Не е нужно по-често - просто не забравяй.Препоръчват на 10 дни да се тори.И знаеш ли - тръгне ли да се размножава не можеш да я спреш.Аз вече два пъти отделям такива растения и се получава изБивка отдолу.тези вече не смея да отделям,ама те и цъфтят в момента.Не се страхувай,аз гледах едни филмчета как смело ги присаждат и им режат корените и се ужасих,но годините ми опит вече показват, че точно така трябва да се прави.

Моми,в чичко Гугъл това открих :"Друго важно нещо при отглеждането на лилите е, че коренището не трябва да замръзва. Ако водоемът е достатъчно дълбок и не замръзва до дъното, лилиите не се вадят през зимата. Ако се източва водата му през зимата, е необходимо лилиите хубаво да се покрият със сухи листа, компост и др. за защита от зимния студ. Има и още една възможност - ако басейнът ви е много малък - изважда се саксията, оставя се да се отцеди и се поставя в плик, допълва се със сухи листа и се прибира в мазе, избено помещение или под стълбище, където е желателно температурите да са над нулата, но максимално ниски. Пликът не трябва да е плътно затворен отгоре. В края на април - началото на май можете да преместите лилията отново във водоема. Ако я пръскате с препарати срещу въшки или листогризещи насекоми, трябва да го правите само ако няма рибки в басейна. Препаратите за растителна защита са смъртоносни за рибите и земноводните. "

Назад