Има ли любители на цветя? ‎2

• Началник на темата Началник на темата lari
  • Начална дата Начална дата
Мина,фалчовците ти са супер!Нормално е да прецъфтят,но скоро пак ще се оперят с цвят!
blue_bouble ,къде живее брат ти ,че банана и вашингтонията му са в градината и там целогодишно ли са посадени или ги мести зимата?
Донка,балкон мечта като обем,а после и цветята...Аз се влюбих в двата ти клематиса!

Прекрасни орхидеи:clap: Имам възможност да ги взимам почти на безценица, но ме е страх, че няма да мога да ги отглеждам.

kafqwoochka, къщата на брат ми е Пз-к, палмите са там,Който пожелае може да ги види по всяко време.
Октомври месец в началото банановите палми се отрязват и се зазимяват -увиват се със стари черги и с найлон ,напролет пак се раззеленяват.

Може би не е тук мястото,но имаме си тема за търсене на схеми, :confused: само че аз без да искам се влюбих в едни ириси
018633218.jpg

018670997.jpg

и сега си търся грудки.
Благодаря на отзовалите се добри души във форума и искам да се извиня,че ползвам чужди снимки

Момичета искам да Ви питам, мога ли сега да си пресадя калатеята в по голяма саксия.Четох в нета, че трябва да се пресажда през пролетта.Но моята доста порасна лятото и все си мисля , че саксийката и е малка.
Благодаря на всеки , който ми отговори:flower:

имаше преди години едно много хубаво предаване за цветята по канал 2001 и от там знам че пролетта и есента са еднакво подходящи за разсаждане и поне на 2 години трябва да се присаждат аз моите ги присадих преди няколко дни защото пак от това предаване знам че много подходящо време за присаждане е пълнолуние а то бе на 23.09 и все още луната е пълна така че побързай ако все още искаш да присаждаш :kissyou:
а това са моите цветя
http://juja25.gallery.ru/watch?a=PTH-eqp1

:confused: по принцип си пресаждам цветята през пролетта,но днес си прехвърлих пахистахиса в нова саксия
предполагам,че ще тръгне

y

Ах, тези кратунки! Моята роди само две. Ще й занеса снимка да се засрами!
Ето и новата ми придобивка-много й се радвам

Последно редактирано:
Мили момичета,купих си луковици на нарциси и зюмбюли.Искам да ги накарам да цъфнат възможно най рано-още около Нова година.Възможно ли е?

Последно редактирано:
луковици

възможно е,трябва да ги форсираш
трябва да им промениш температурата постененно

да се похваля моята гардения отново ме зарадва с цвят -втори пат това лято, но имам една маслина подарена преди две години само расте на височина дава листенца но не е цъфнала и не знам дали въобще ще цъфне и върже -знае ли някой нещо повече за отглеждане на маслинено цвете ? :kissyou:

благодаря ти за линка но там е писано за градински маслини ,а моята е съксийна имам я от две години и нямам проблем с нея но само расте на височина и дава листа а не е цъфнала затова ме интересува дали това е нормално или трябва нещо по-специално да я торя :kissyou:

Ами като гледам,то май почти всички публикации са за градинска маслина,или бонзай.Я виж тук какво пише за бонзая и я гледай така,защото дава плод в бонзая-декоративен,но все пак плод и си мисля,че ако искаш да дава плод от ранна пролет до късна еден трябва да я гледаш на открито.

http://mygradinka.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

Назад