Има ли любители на цветя? ‎2

• Началник на темата Началник на темата lari
  • Начална дата Начална дата
А ето и моята гордост

Представям Ви декоративния храст Кафе, сорт Арабика. Подарък ми и вече втора година го гледам. Сложих го на цветарника в хола, който е с южно изложение и то миличкото си хареса мястото. Но за съжаление още не съм видяла цветовете му. Чакам с нетърпение да цъфне. Някой ми беше казал, че мирише като жасмина.

Всички цветя са красиви! Аз съм любител на мушката и твоето ме впечатли!А за кафето-пожелавам ти да цъфне.Аз гледам своето вече повече от 6-7 години и все още се глези:(.Като храст е разкошно,но го мързи да ме зарадва с цвят!:D

моята скромна градинка

Момичета,
показвам ви моите летни градински цветя, освен традиционните мушката, циганче и петунии, моята гордост за поредна година са увивните сини фунийки както си ги наричам аз и мирабилисите или нощна красавица..."съмни-мръкни",както са по-известни...(слагам ги в др.пост...)

Последно редактирано:
моята скромна градинка

ето мирабилисите и сините увивни фунийки-Ипомея...които освен,че ни създават страхотно настроение, ни крият и от любопитни погледи...

Последно редактирано:
Ето и част от цветята на моята майка...минизайчето, което щупурка покрай тях е нашият дом.любимец Анджело, който беше "селянин" за около 1 месец,но престоят му се отрази чудесно и чак не му се прибираше в Пловдив...

:clap:на мама-цветята са красиви и гледани с любов!А любимецът е много, много сладък!:kissyou:

По молба на Мимка пускам тези снимки.Що за плод и дърво е това-може ли някой да помогне.Мисля, че е скоруша, но не съм сигурна:confused:

Дали не е жинжива...мои съседи имат такова дърво, плодчетата му се берат наесен, като покафенеят....Не знам дали е същото...

П.П.
Говорих със съседите ми...тяхното сърво е жинжива, др.му имена са..ХИНАП, японска фурма...То е субтропично дърво,расте и по морето...Имало сортове и с по-едри и с по-ситни плодове...

Последно редактирано:
По молба на Мимка пускам тези снимки.Що за плод и дърво е това-може ли някой да помогне.Мисля, че е скоруша, но не съм сигурна:confused:

Не знам какво е това дърво,но не е скоруша.Виждала съм плодове и дори съм яла веднъж и те са дребни и приличат на вид на диви круши,а листата са много по-различни от тези на снимката. Ето тук намерих инфо и снимки за Скоруши http://www.nelihelp.org/readarticle.php?article_id=22

Да отбележа само, че разрязахме един плод от това дръвче и в средата му имаше подобие на костилка както при фурмите.Само дето беше мека , а не твърда.:confused:Давайте ,момичета да му намерим името:uhhhh:
Дръвчето го снимах в едно черноморско селце, може и да вирее само там, знам ли....

Мисля, че му намерихме името-хинап.Благодаря на Лари и Йонка за помощта.:kissyou::upbeer:

Миме,не е хинап.Той е като маслина,става кафяв и костилката е твърда също като на маслина.Яде се като омекне,вкусен и полезен плод.гледали сме такова дърво с години и го познавам добре.Ще продължим да търсим:confused:

:confused:ха ,сега де!:lookup:Май въпросът е с повишена трудност:D

Последно редактирано:
Прекрасен цвят, че и едър!:clap:Аз имам жълта, която не винаги цъфти в жълто, а има отклонения :Dдо оранж.Твоята винаги с този цвят ли цъфти?:confused:

Прекрасен цвят, че и едър!:clap:Аз имам жълта, която не винаги цъфти в жълто, а има отклонения :Dдо оранж.Твоята винаги с този цвят ли цъфти?:confused:

Мими, розата ми цъфти за втори път..
Първият път ми цъфтя само в оранжево,а сега ме изненада с това червеничко в основата на цвета..
Сигурно и твоята роза е много красива!:kissyou:

Назад