Благодаря на всички ви за съветите...още са живи и орхидеята и азалията...поливам ги 1 път седмично, като потапям саксиите им в др. съд с вода...Като прецъфтят мисля да ги пресадя...За орхидеята-в прозрачна саксия,сигурно стъклена и в специална смес за орхидеи( нещо като начупени дървени кори), а азалията в керамична негледжосана саксия.И азалията ще я изкарам на двора на сянка...Това понаучих из цветните форуми...ако бъркам някъде-моля ви поправете ме!
Кики много ти е красив хибискусът..аз си захванах такъв цвят, но ми е цъфтял само веднъж, докато клонката се окореняваше...сега расте и няма още цветове:kissyou:...
Сега предстои да ми цъфнат двата вида от Амарилисите...ама да ви се оплача...от миналата година са лепнали едни щитоносни въшки( дето приличат на кафяви брадавици...и не мога, и не мога да ги оправя...и въпреки всичкото... те милите се напъват и цъфтят-като прецъфтят ще им отрежа листата ,до луковицата , дано като изкарат нови да нямат въшки...)Третият ми вид амарилис...тази пролет ми е сърдит и за сега не ще да пусне цвят..