Фантазиите на Фантазия

  • Началник на темата Началник на темата fantaziq
  • Начална дата Начална дата
Фанти, имай милост!:gipsy:Обед е, а аз съм станала като самоходна египетска пирамида .
 
ПЪЛНЕН ЛУК

ПЪЛНЕН ЛУК

Необходими продукти:

10 големи глави стар лук
1 морков
половин връзка магданоз
на върха на лъжицата смлян черен пипер
на върха на лъжицата смлян сладък бахар
300 грама смляно месо(свинско ,пилешко или агнешко)
сол на вкус

Приготовление:

Почистваме лука от люспите и го издълбаваме нежно с малко ножче,за да не се разпадне.Трябва да си оставим поне три бели люспи.
Не е необходимо лукът да има дъно.
Накълцваме на ситно издълбаната част от лука,наситняваме магданоза,настъргваме моркова и смесваме всичко с подправките.
Пълним лука.Подреждаме в плитка тава,поливаме с малко олио и добавяме няколко лъжички вода,за да има изпарения докато се готви.
Печем на 220 градуса и обръщаме ,за да се запече и от двете страни.
Сервираме върху сос ,който сме приготвили от 1 лъжичка настърган на ситно морков,половин лъжичка сладко къри,1 лъжичка брашно,1 чаена чаша вода,сол на вкус и черен пипер.


 
Меле каква си фурия:clap:Много се радвам ,че разгледах темата на пълен стомах сега ми потекоха лигите представям си ако бях гладна:DВинаги ми е било много любопитно с какво ново ще ни изненадаш и с голям интерес следя темата:loveglasses:
 
РЕТРО КЕКС - УЧИЛИЩНА СТОЛОВА

РЕТРО КЕКС - УЧИЛИЩНА СТОЛОВА

Необходими продукти:

1 и половина чаена чаша кисело мляко
1 и половина чаена чаша захар
половин чаена чаша олио
1 изравнена чаена лъжица канела
1 чаена чаша нарязани на едро сурови орехи
половин лъжичка хлебна сода и едно пакетче бакпулвер
3 чаени чаши брашно

Приготовление:

Всичко това се смесва и се изсипва в тава с маслена хартия,ако нямате такава в набрашнена тава.
Поставя се в студена фурна и вече може да се пече на 220 градуса.
Проверяваме дали е готов с клечка за зъби.Знаете,че ако е суров клечката излиза с тесто,ако обаче е готов излиза с трошици.
Оставаме кекса да изстине,нарязваме на ромбове и поръсваме обилно с пудра захар.

 
ПАНИРАНИ САНДВИЧИ - ИЗНЕНАДА

ПАНИРАНИ САНДВИЧИ - ИЗНЕНАДА

Необходими продукти:

1 цял ненарязан хляб
6 яйца
олио за пържене

За изненадата:

сирене+шарена сол
кашкавал+шпеков салам
шунка+сирене
филе+кашкавам
и каквито комбинации ви харесват,стига продуктите да не са с висока влажност,защото хляба,ще стане на каша.

Приготовление:

Тези сандвичи се приготвят на принципа на Джиджипапа,тоест:
Отрязваме двата края на хляба.
Останалата част я разделяме на дебели филии.
На всяка филия правим разрез,само от долната страна,за да се получи джоб.
Поставяме във всеки джоб желаната комбинация,например филе с кашкавал.
Потапяме в разбитите яйца пакетчето и го пържим в по-дълбока и добре загрята мазнина.
Обръщаме от двете страни,за да не суровеят сандвичите.
Накрая си изпържваме и крайшниците,които са за допълнително на по-гладните.Готовите ги оставяме на сaлфетка за да се изцеди излишната мазнина.
Сервираме по желание като разрежем един,а другите оставяме цели,за да има нотка на изненада.Така всеки следващ е с различен пълнеж и изненадата се поддържа до последният паниран сандвич.


 
Последно редактирано:
СЛАДКИ ЧАШКИ

СЛАДКИ ЧАШКИ

Необходими продукти:

4 пакета чаени бисквити
250 гр краве масло
4 сухи ванилии
голям шоколад по ваш избор
2 лъжици прясно мляко

Приготовление на сладките:

Използваме блендер или хаванче,за да натрошим на брашно бисквитите.
Добавяме ванилиите и размекнатото на стайна температура масло.Разбъркваме до пълното им смесване.
За формичка използваме миниатюрна чашка за ракия,шот или от кукленски сервиз.
Да си представим,че сме на плажа и правим кофички,принципът е същият.
Напълваме чашката със заготовката,като силно пресоваме с чукалото на хаванчето.
Обръщаме и освобождаваме с няколко почуквания върху гладка повърхност.Ако имате затруднение,може да си помогнете с върха на ножа,но внимавайте ,да не разпаднете съдържанието.
След като сме приготвили всичките чашки,ги поставяме за известно време във фризера или камерата на хладилника.
Това е необходимо,поради трошливостта на десерта.
През това време може да си приготвим кувертюра с който ще залеем сладките чашки.

Приготовление на шоколадовата поливка:

На водна баня разтапяме един шоколад,като към него добавяме една лъжичка от кравето масло,която сме заделили предварително.Идеята е да използваме блясъка на маслото.Добавяме и двете лъжички прясно мляко,като внимаваме да не разредим прекалено шоколада.Консистенцията ,която трябва да постигнем е когато може да полеем сладката и почти веднага кувертюра да се стяга.
Отново ги слагаме във фризера до тяхното сервиране.
Подходящи са за след обедно кафе и чашка домашен ликьор с приятелки на сладки приказки.


 
Патладжани пълнени с месо по Гръцки

Патладжани пълнени с месо по Гръцки

рецепта:
 
Последно редактирано:
Назад
Top