На кой гоблен сте се учили?

• Началник на темата Началник на темата Lyubka
  • Начална дата Начална дата
моят първи гоблен беше-слънчогледите-по картина на ван гог.стана страхотен ,но го подарих.

Първият ми гоблен беше "Фрегата в щурм" на завод "България" - Казанлък през 1982 год. Когато си го купих бях на 7-мото небе защото отдавна имах огробно желание да започна да шия гоблени, но нямах възможност, пък и беше много трудно и доста скъпичко да се снабдиш с гоблен, заразих се през 1974 год. Работехме 7 жени в една канцелария, телефонистката в предприятието беше стара гобленарка и имаше много ушити гоблени, та тя докара една жена от Ямбол, която разпространяваше комплектовки. Всички си купиха, само аз не можах. Започнаха да се учат, а аз като кучето, което гледало касапина, но не станало касапин само гледах и от време на време, като някоя се затруднеше и объркаше нещо се включвах и пробвах по някой бод. Та мили момичета тази зараза влезе ли веднъж в кръвта ти почти не се лекува:oops:

Първият ми гоблен беше лятото от овалните сезони на Вилер. Не е от най-лесните като за начало, но аз бях много амбицирана и го уших за един месец.

в момента шия първия си гоблен"Коне на водопой" толкова се заребих че за 3 цедмици уших 1/4 от гоблена , а имам малко дете на 1 и 5 месеца

в момента шия първия си гоблен"Коне на водопой" толкова се заребих че за 3 цедмици уших 1/4 от гоблена , а имам малко дете на 1 и 5 месеца

Хихихих и аз така се зарибих, а малкия ми малчоган:baby: е на 11 месеца...и нямам много време:(

На малката елипсовидна "Есен" от каталога на Вилер.Но тъй като се учих да го шия сама и никой не ми беше показал как се шие гоблен,стана нещо уникално:вместо да шия четирите бода един върху друг за да стане квадратче, не знам защо реших,че горните два бода трябва да се шият с един бод встрани-така че се получи не квадратче,а ромбче!Получи се един уникален гоблен-елипса от ромбчета!Трябва да го покажа като нагледен пример как НЕ се шие гоблен!

Аз уших първия си гоблен преди 2 дни. Едни приятелки ме запалиха и аз отидох и си купих. Питах продавачката какво би предложила на начинаеш и тя ми показа " Мъжкото фламинга"- Казанлък само с 4 цвята на пъпетс. Той е тесен, но дълаг като пано, шие се много лесно и стана страхотен поне според мен де. Направих го някъде за 1 месец.

Моя пръв гоблен беше щампа на една къщичка с езеро,малък като картичка и веднага след това уших "Зеления замък".Не е трудно да се научи човек,но задължително първо трябва да сбъркаш за да се научиш ;)

Искам да направя подарък на една моя позната, която досега не е шила гоблен, а ме попита с кой да започне.
Моят първи гоблен е червените рози в панер.

Дайте ми и други идеи, за да може тя да си избере.

rumkata12;az se u4ih na sveti georgi:D

...

Започнах с малката мадона, беше лесничка, затова хванах по-сериозен гоблен/"зимното момиче"-така го кръстих, нз как се казва/, но и сериозните грешки доидоха с него, реших да не ги преправям, за да се вижда нагледно, как НЕтрябва да се шие

Момичета,по-о-о-о-о-мощ!!!!Как си качвате снимките,дето ги показвате заедно с отговорите си?!!!Пробвах с прозорчето-"качи снимка",обаче ми излизат някакви други прозорчета за качване и вече там я забатачвам!!!
Помогнете,моля!!!

Май разбрах как става!Ще пробвам да кача първия гоблен който съм ушила- моля не ми се смейте-никога не бях виждала дотогава гоблен и реших(не знам защо),че така трябва да се шие!Както виждате,резултата е : "Отнесени от вихъра" :D

Моят първи гоблен беше Исус чука на вратата,1:1 ,много труден с почти 50 цвята мисля беше.На него започнах да се уча.Исках много да имам нещо ушито налице,спрях го и се хванах Малката Богородица,не е никаква ценност,но все пак имаше нещо на лице,след това измайсторих Молещият се Христос и най-накрая дойде ред пак на първият.Е,все пак го завърших:D.сега чака за рамка.
Мисля че подаръка трябва да е нещо лесно,което скоро ще има краен резултат и красив на всяка цена:)..................

Ето го и прословутият гоблен над който се мъчих толкова време и покрай него уших още два:)

Назад