На кой гоблен сте се учили?

• Началник на темата Началник на темата Lyubka
  • Начална дата Начална дата
колко хубав въпрос

Здравейте гобленари!
Тук съм за първи път и определено ми харесва надявам се да намеря приятели с които да разменяме мнения и модели!

а аз сам се учила на детските гобленчета на дмц деца краи морето с куче и топка те са цяла серия.ама първия го докарах на фъкан отзаде,а тожа бесхе преди 20 години

Майка ми ме заведе при една гобленарка (да съм била 5/6клас тогава), която комплектоваше. Избрах си пикльото. ШИЕШЕ СЕ УЖАСНО / ей това 1:1 направо ме разби, да не говорим, че легендата беше писана на ръка и пълна с грешки, а интернет тогава нямаше, а конците бяха доста пестеливо комплектовани...... А какъв китеник е отзад лелееее. Между другото го завърших към 3/4 курс студентка, но както и да е :shy2:

Обаче пък хубав стана и много му се радвах, докато един ден не го видях тук из форума с 10 пъти по красиви цветове и контраст и не се изядох от яд....мъкааааа

Последно редактирано:
:hello:МОЯТ ПЪРВИ ГОБЛЕН Е МОМИЧЕТО НА СКАЛАТА-ГОЛЯМ НО АЗ ВИНАГИ ЗАПОЧНАМ С НЕЩО СЕРИОЗНО ,А НЕ С МАЛКИ САМО ДА СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО-ШИЯ ОТ 20 Г. С 6-7 ГОД ПРЕКЪСВАНЕ И СЕГА ИМАМ 56 МОИ И 5 ПОДАРЕНИ ПОЧТИ САМО ОБРАЗИ СЕГА ШИЯ ВЪЛШЕБЕН МИГ:idea::)

Моят първи гоблен е "Зеленият замък".Леля ми имаше схема и останали конци и тя ме научи как се шие.Сега гоблените са мое хоби ,въпреки че нямам много време за шиене.Прекарвам повече време във форума в разглеждане на вашите красоти.

Това ми е първия гоблен.Шит е през далечната 1987 год.когато бях 6-ти клас на един лагер и гледах световното по лека атлетика и рекорда на Стефка Костадинова 207 см.След това го уших и още веднъж за леля ми.Схемата беше от някакво много старо списание "Жената днес",прерисувана на ръка в/у карирани листи, а конците са българско мулине комплектовка на майка ми.И така до днес когато вече съм им изгубила бройката

Последно редактирано:
Първият ми гоблен е Жълтите рози.След него уших Ковачницата,Момичето с шапката,Воденицата на Буше,Люляците и др.Сега мъча Малката фрегата,но да си призная нещо не ми върви и май ще я зарежа.

първи гоблен

Моят първи гоблен беше преди 20 години - Замака Ив на завод България Казанлък. Ших го доста време защото тогава се роди синът ми, но накрая се получи много-добър резултат и до днес виси на стената пред погледа ми.

Моят първи е Коне на водопой на Милена стил 1:1 ,уших го миналата година за 3 месеца и стана страхотен.Оттогава съм ушила и Момичето с книга,а сега съм на третия си гоблен-Пътят към църквата.Никой не ме е учил,купих си гоблена и започнах по упътването и така,но резултата ми се получава доста добре.:gipsy:

.

Моят първи беше Тина на Милена стил.Началото беше ужасно като изработка,защото реших че се шие по квадратчета .Първите две станаха като шахматна дъска,но после моята приятелка ми обясни:idea: Естествено доста ми се посмяха:D

Аз пък реших нова година - ново хоби :) Отидох до магазина и си купих "В галоп" на Милена стил. Бродирам го от 2 дни :) като стане ( ако стане) ще се изфукам и с резултата :)

:hello: Здравейте,драги съфорумци! Тъй като съм ново попълнение към вашите стройни редици,реших да пиша първо в тази тема. :baby:
Първото гобленче,което захванах преди почти 10 години,беше (всеизвестният) "Старецът с лулата",но незнайно защо,ми се стори адски труден и го захвърлих,избродирала едва едно ъгълче от него с поразяващо неравномерен бод. :confused: Върнах се към него едва миналата година,започнах го наново и си го завърших с голям кеф. :loveglasses:
След първия ми несполучлив опит с добрия старец се прехвърлих на новите сезончета на Вилер (които не бяха по-лесни,но ги завърших още тогава с голяма доза инат),първото,от които беше тази есен на снимката. Много зор видях с тези ябълчици в него. :D

Здравейте!В това прекрасно общество съм съвсем нова,но гоблени шия от доста години,а първия беше"Щастливото завръщане".

Здравейте,от известно време съм в форума и прекарвам доста време в разглеждане на прекрасни гоблени,за които не съм и подозирала преди.Моят първи гоблен беше" Червени рози в кошничка "на Казанлък преди 11години.

Назад