Разбира се. Мисля, че са подходящи едни маслени сладки "Човечета"
1 ч.ч св. мас, 1 ч.ч пудра захар, 1 яйце, 1-2 ванилии, брашно- до меко тесто, мармалад за слепване, шоколад за украса.
От продуктите се меси тесто, което се разточва на кора с дебелина 0,5 см. С чашка се изрязват кръгчета. Пекат се на около 200 гр. Слепват се 2 по 2 с мармалада. Едната част се украсява като момченце, другата като момиченце, като се потопяват в ратопен шоколад. Момченцето се потапя само веднъж на около 1/3 от диаметъра на бисквитката , а момиченцето от двете страни по малко да се получи като разделен на две бретон. Не знам дали е ясно- потапяш малко, леко завърташ настрани и пак потапяш малко от бисквитката. С клечка се рисуват очи и уста.
Правила съм ги много отдавна и нямам снимка, тогава не мислих, че ще ми трябва да я показвам на някого.
Сладки "Таралежки"
От същото тесто можеш д аизпечеш таралежки, оформяш точе от тестото, леко изтегляш отпред като муцунка и нареждаш само по края на тавата,като муцунките се надигат леко по стената на тавата, за да се запази формата при печене. След изпичане се топват в шоколад до мужунката, овалват се в смлени орехи. С клечка се прави носле и очички на таралежчето.
Друга идея- сладки "Крачета"
Сложи крачето на детето на лист и го очертай . Изрежи си шаблон от картон по модела. Използвай го,за да изрежеш сладки и ги украси по желание.
Ако не ядете мас, замени го с масло.
Сладки "Мечешка стъпка"
1 коф. кисело мляко, 1 кофичка захар, 1 ч.л сода, щипка сол, 6 с.л олио, 6 с.л вода, брашно, орехи.
Омесва се тесто, оформят се топки, овалват се в орехи и с вилица се притиска от едната страна, да стане като стъпка. Пекат се в загрята фурна на 200 гр.