За любителите на HAED-Етапи

Ами, трябва да призная, че и аз съм от обожателите на HAED. Миналата есен започнах Dreamcatcher. Шия го с два конеца на обикновена бяла панама (май беше 22ct ако си спомням правилно) с кръстчета и през една нишка. Бодчетата са малко нагъсто, но не твърде нагъсто за моя вкус :D
Наскоро почнах един техен дребосък. Него го шия пак с кръстчета, но с един конец през една нишка на 27ct и доколкото мога да преценя от малкото ушито покривността е супер. Само дето още не съм го наснимала...
Това е цялата първа страница и малко:

Sea beacon (Морски фар)

Най-накрая - ето ме и мен!

Месеци наред разглеждах схемите и си избирах гоблен, после месеци си набавях конци.... и кураж...... Мислех начини за бързо търсене на конци.... Оцветявах си схемата, за да виждам по-добре някой символи..... Купих си и нова ножичка, специално за този HAED.

Ето го резултата!

Да ви кажа честно........ само до тук съм стигнала, а вече направо ми се реве! По очите всяко бодче е с различен цвят. Незнам дали си личи, но по-голямата част от лицето е с Kreinik, който аз много неразумно замених с DMC (трябваше да послушам аз съветите на TDK, ама всеки от главата си пати). Леле, Боже..... ами то е като тел и от дърпане панамата се разкриви, редовете се сгъстиха, натъпкаха се почти един върху друг... в областите с ДМЦ бодчетата са много по-високи от останалите и много очевидно изпъкват..... Единичните бодчета са песен в сравнение с шиенето с ламе DMC конец....

Моля, ви, кажете ми честно.... Заслужава ли си да продължа?... Зле ли изглежда?

Rostso, не ти ли се струва, че тази разграфена панама прозира под светлия конец!?
И аз това гледах :confused:.Ако искаш за да не те яд повече спри и почни наново самоче с крейник.Много е по-мек като конец.Абе аз все казвам че има разлика.ДМЦ е хубав за усукване ама да го шиеш самостоятелно нестава.Особенно за гоблени като този.Хайде не е чак толкова много ушитото.Прежали го,но поне после ще ти стане още по-хубаво и ще ти е по-лесно шиенето.Това е моето мнение,но нека да чуем и другите.За сега кураж,не се отчайвай все нещо ще измислиш.:kissyou:

svetlina, mareha, не само ми се струва.... Прозира..... Пустото му ДМЦ ламе.... Големи ядове бера с него....

Не можах да си намеря Креиник....

Някой може ли да помогне.... Да поръча някакси от някъде.... Разбира се ще му платя всички разноски....

Пък и... съвсем честно да ви кажа... по окото всяко бодче е с различен цвят.. едва ли ще се навия да го ушия отново....

Ама има още Крейник по ръката......

Ех.. никак не ми върви с HAED... Това е вторият, който започвам и не се получава.... А с такъв ентусиазум започнах... В събота съм шила до 3 часа през нощта...

Най-гадното на това DMC е не само, че прозира, ами дори като се изпере пак остава като тел. И аз се мъчих с него двайсетина бода - имах чувството, че ще скъсам панамата. Хем стърчи, хем боде... После реших да изпера конеца и да го шия докато е мокър - вярно, малко по-мек става, ама изсъхва за нула време и отново става на тел... Направо ужасна работа. И се отказах. Сега търся Крейник... Дано намеря. Поръчах на две места на познати, които са в Америка и си идват, ама нещо се ослушват, та не знам...

Да за седмица пристига и се плаща с кредитна карта :) получих си го на домашния адрес :)

rostso, погледни тук - http://www.goblenite.org/showthread.php?t=4793&page=2

Има няколко линка за Крейник!:confused:

А на моите гоблени аз ших крейника на един кат, въпреки, че в схемата е даден на 2. На два ката става много натрупано и грубо! Мисля, че ти го показах на срещата.

svetlina, с тези единични бодчета изобщо не смея да се захвана с неразграфена панама.... Дали с Крейник с един кат конец пак ще прозира? Ще прабвам! Ще го започна от начало и ако пак не стане..... Жалко, че толкова време и пари отделих за конците, подреждането в кутиите и т.н. Ще се захвана с третият HAED..... Много ме беше страх от него, но след ушиването на това око, нищо не може да ме стресне....

rostso не искам да те уча, но ще ти споделя как правя аз. Сега шия на една по едра панама и по светлите цветове ги шия ги шия в 3 нишки, а по-тъмните в 4. Така че преди да почнеш някой нов цвят, ако се съмняваш може да пробваш на отделно парче от панамата как става. Преценяваш и тогава шиеш на гоблена :idea: На мен няколко пъти ми се наложи да разшивам и панамата много се раздърпа, накрая почнах наново.

svetlina, с тези единични бодчета изобщо не смея да се захвана с неразграфена панама.... ....

Rostso, и аз не мога да шия без да ми е разграфена панамата, но откакто открих Aida, не поглеждам разграфена панама. С жълтия флумастер на децата си я разграфявам чудесно и се изпира без проблем (на опаковката на флумастерите си пише, че са водноразтворими и се перат):

Carmela Biscuit, имам си бяла българска неразграфена панама....

Серьозно се замислям дали да не си я раграфя с жълт фулмастер, а където е лицето да не слагам черти.... То се шие цялата картинка, така, че дори да не се изпере, едва ли ще се вижда....

Извинявам се за въпроса, но понеже си затрих всички сайтове на HEAD и сега нямам нито един. Та се питах дали някъде няма страница, от която свободно могат да се свалят накои от моделите им?
Благодаря предварително.

радрод, за мене важи поговорката - "Тъп, но упорит". Захванах отначало "Морски фар".

Безкрайни благодарности на El_i, която ми изпрати крейник:!:

И сега пак съм ушила едно око , ама другото за разнообразие..... Еееее.... съвсем друго си казва крейника.... Вчера го снимах, ама забравих фотоапарата в нас. Утре надявам се да покажа до къде съм го докарала, макар, че не е много.....

Назад