За любителите на HAED-Етапи

Хайде и аз да се наредя сред вас-любителитена Хаед(голям принос за което има TDK-благодаря за съветите!!!).Това,което избрах е пейзаж,защото ги харесвам по принцип.Шия на българска разграфена панама,1:1,а гобленът е 15 на 20 квадратчета,с 50 цвята ДМЦ.Засега слагам само картинката на оригинала,че още съм в самото начало(с 1 цвят) и нищо не си личи.Но ще слагам етапи-обещавам.

Здравей от мен аз също шия ХЕАД чаена фея .Да ти кажа най удачно е Лагуна 25.Това четох от руските форуми а те са запалени на тема ХЕАД .Иаз замених крейника с В 5200 защото в моя има страшно много крейник и да ти кажа става страхотно .Така че започвай смело няма страшно само използвай 1 нишка от перленото ще стане по ефектно така ми казаха момичетата от форума .Успех дано съм ти помогнала и да показваш:thumbup::kissyou:

Извинете ме, че се намесвам така,но се страхувам тази според мен печатна грешка ,да не подведе някого.

Това което замества Крейника е ДМЦ Е 5200.

ДМЦ В 5200 е обикновен снежно бял конец.

А, това е полезно, защото и аз си мислех за В 5200. Ще го проуча това Е 5200. А за панамата клоня към Аида 18, защото ще се получи доста малка картинка, както е писала Viking по-напред направо си е "картичка". Не знам кога, но ще показвам етапи и аз :D

smeshko,

за размера на панамата , мисля че малките гобленчета на Хаед спокойно могат да се шият на Аида 18 , моето драконче го правих даже на 16 и не стана лошо,

за замяната на Крейник 032 , аз на живо разглеждах цялата серия Е на ДМЦ и ми се струва че най близък е Е 3747 - има по сивкав , зеленикъв оттенък , докато Е 5200 е изцяло бял

Viking, аз всъщност от твоето драконче се запалих. Много е хубаво на 16 каунт, но аз реших вече за 18 каунт.
А за конеца се получава една - видях в магазина и ДМЦ Е 5200 и Е 3747, и се разколебах, та реших като му дойде времето да го купя :greeneye:

Момичета, а как го шиете това Е 5200? Аз имам и опитах, но е страшно корав, не мога да го изпъна и направо ми се врязва в панамата като опитам да го затегна, за да не стърчи. Обработвате ли го с нещо или има по-специална техника на шиене?

Няма оправяне с този конец много е зле оплита се постоянно и няма начин да се шие :kissyou::wine:по лесно освен по 1 нишка и да се минава 2 пъти така ми казаха в магазина.Незнам иде ми да го заметам на някъде като стигна до него:gipsy:

:)

Момичета, имаше споделено от една съфорумка (не помня коя и моля за извинение), че намокря сълфетка с омекотител, оставя я да поизсъхне и прекарва иглата с конеца през нея.... Беше споделила, че конеца става доста мек :) Но не знам дали е пробвала с ДМЦ Е, които са по - твърди.... Пробвали ли сте този вариант?:kissyou:

Момичета, имаше споделено от една съфорумка (не помня коя и моля за извинение), че намокря сълфетка с омекотител, оставя я да поизсъхне и прекарва иглата с конеца през нея.... Беше споделила, че конеца става доста мек :) Но не знам дали е пробвала с ДМЦ Е, които са по - твърди.... Пробвали ли сте този вариант?:kissyou:
За този конец не става а и не се знае дали няма да се получи петно при изпирането най добре го ший по 1 нишка и мини 2 пъти по лесно е за да не се мъчиш мисля че няма как да се направи по мек:flower: :confused:

eto i o6te edin etap na kralicata na peperodite dano da vi xaresa :gipsy:

Последно редактирано от модератор:
Момичета и аз ще се запиша при вас.Много се чудих дали да се захващам с нещо толкова голямо,но пък имат толкова красиви модели,че накрая се реших.Мислех да се запиша като понапредна,но вчера обещах на момичетата от Пловдив да им покажа.

Това трябва да стане някой слънчев ден.Ушила съм съвсем малко ,така че ще видите ушито от мен по-нататък.:kissyou:

Здравейте, преди време ми беше попаднал избродиран този гоблен на HEAD от някой от този форум, моля ви ако знаете кой го е правил да ми пишете ЛС

Здравейте,момичета!Аз съм си харесала да шия гоблен на HAED,изобразяващ водолей http://images.google.bg/imgres?imgu...refox-a&rls=org.mozilla:bg:official&sa=N&um=1 .Имам схемата, и това вече не ми е проблем,но искам да ви попитам какво ще рече strands на легендата с цветовете?Това броят на нишките с които се шие ли е или броят на чилетата?Благодаря ви предварително,а и искам да помоля,ако някоя от вас го има ушит,да го покаже в готов вид или поне да каже колко време шиене отнема!

Много ви благодаря!Надявам се да ми остава време за шиене,че покрай училището,обикновено, ми остава време само през ваканциите!Успех в шиенето и на вас!

Здравейте, а определяте ли предварително по колко чилета от цвят ще отиват в гоблена или купувате по чиле от всеки цвят. В схемите не виждам да е упоменато. Ще почвам да събирам комплект и ме интересува как сте го правили вие.

Ами аз лично купувам по чиле от всеки цвят. После като ми свърши нещо отивам и купувам само от него още едно чиле. Даже по някога, когато има повечко цветове купувам само тия, с които се шие от началото и после започвам да си купувам останалите. ;)

:)

Да, и аз така правя. Така и разходите не се усещат :) А ако е с по - малко цветъове купувам по 1 чиле и ако някое свърши - допълвам :)

Последно редактирано:
Назад