Да ама те така и не се съгласиха да си взема
Аз се каня на игуаната от 6 години .... Първо беше опасно за кучето ми, после бяха адски скъпи, след това майка ми мрънкаше, после в Пловдив такъв дивеч нямаше ...... Писна ми!!!!
Както някои от вас знаят Януари ми изчезна последното куче и изпаднах в дълбока депресия ........ и миналата седмица реших - ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА!!!!
За късмет в Пловдив вече има игуани и то на съвсем нормални цени, а и вече не живея с майка си

... и така вече имам този звяр... Ужасно забавно е - нямам търпение да се прибера, за да го видя (чудя се ако го целуна дали ще стане принц

... и дали си заслужава ...

)!!!
децата ми си мечтаят за такова животинче, мога ли да знам каква му е цената, капризно ли е, с какво се храни, иска ли някакви специални грижи...
Бебета игуани струват между 80 лв и 120 лв - моят е 95 лв.
Храни се със специални гранули, като опаковката за около 6-7 месеца струва 19 лв; докато е малко му се слагат специални витамини в храната - 14 лв (пак за около 6-7 месеца) ...
Терариумите започват от 300 лв нагоре ... Аз си купих аквариум - 150 литра, който принципно ти върши работа до живот - струва 100 лв. Взех му нагряващ камък - между 35 лв и 55 лв според размера, две купи за храна за 10 лв. Продава се специално покритие (както котешките тоалетни) за терариуми от дъждовните гори - пакет за 1 година струва 19 лв.
Гледа се много лесно - активно е през деня, затова му слагаш храна и вода сутрин, 2 пъти на ден пръскаш малко вода, за да е влажен въздуха в терариума, трябва му някакъв клон, за да се катери по него, няма нужда да му чистиш покритието.
По специфично е единствено това, че младото животинче има много нужда от слънце и ако ще стои на сенчесто място му е нужна специална лампа, за да си набавя витамин D - аз нямам такъв проблем, защото игуаната живее с южно изложение

и е на пряка слънчева светлина.
Обичат да ядат ябълки, банани, моркови, грах, зеле, тиква; може марули и краставици, но само ако си сигурна, че не са с нитрати; в никакъв случай кучешка и котешка храна, както и спанак!
Това се сещам в момента - но ако още нещо те интересува - питай!