Рецепти за хлебопечка

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Панетоне в автомата за хляб

4 супени лъжици прясно мляко
2 яйца
80 г масло
130 г брашно
60 г захар
130 г брашно
1 пакетче суха мая
6 супени лъжици стафиди
4 супени лъжици захаросани портокалови корички

Това е рецептата на Djemma- не зная как иначе да ти я пратя.

zveti видях че машинката ти е Мулинекс - моля те кажи ми разгада ли програмата "Dumper" - според инстукцията - само бърка и пече :confused:

Панетоне в автомата за хляб

4 супени лъжици прясно мляко
2 яйца
80 г масло
130 г брашно
60 г захар
130 г брашно
1 пакетче суха мая
6 супени лъжици стафиди
4 супени лъжици захаросани портокалови корички

Това е рецептата на Djemma- не зная как иначе да ти я пратя.

zveti видях че машинката ти е Мулинекс - моля те кажи ми разгада ли програмата "Dumper" - според инстукцията - само бърка и пече :confused:

За рецептата - много благодаря! Ще я пробвам още утре.
Ама такава програма нямам:confused: Моите са 10, и са на български в книжката. Утре ще я взема /в офиса съм/ и ще ги напиша. Да не е за експресен хляб или само меси:confused:

За Мулинекса

Значи, моите Мулинексови програми са:
1.Осно.рецепта за хляб
2.Френски хляб
3.Пълнозърнест хляб
4. Сладък хляб /кекс,козунак/
5.Експресен хляб
6.Тесто с втасване /пица/
7.Тесто без втасване /юфка/
8.Хляб с кисело мляко
9.Конфитюр
10.Само печене /май за тази ставаше въпрос:confused: /

Дано съм била полезна.

А да използвам да попитам - НЯКОЙ ПРАВИЛ ЛИ Е ХЛЯБ С ЦАРЕВИЧНО БРАШНО???? и в рецептите само замествам пшеничното с царевично или си има рецепти отделни?????
Предварително благодаря!

честита нова година момичета
вчера правих един хляб в машината и стана разкошен, но не успях да го снимам

ето рецептата

280 мл прясно мляко
2 яйца
25 гр. масло или маргарин
1 ч.л. сол
2ч.л. мед
500 гр. брашно
1 пакет суха мая

пекох я на бързата програма - при мен е 1:52 дълга

Значи, моите Мулинексови програми са:
1.Осно.рецепта за хляб
2.Френски хляб
3.Пълнозърнест хляб
4. Сладък хляб /кекс,козунак/
5.Експресен хляб
6.Тесто с втасване /пица/
7.Тесто без втасване /юфка/
8.Хляб с кисело мляко
9.Конфитюр
10.Само печене /май за тази ставаше въпрос:confused: /

Дано съм била полезна.

А да използвам да попитам - НЯКОЙ ПРАВИЛ ЛИ Е ХЛЯБ С ЦАРЕВИЧНО БРАШНО???? и в рецептите само замествам пшеничното с царевично или си има рецепти отделни?????
Предварително благодаря!
:kissyou: ЧНГ :kissyou:
наши познати пробваха всички варианти за здравословен хляб - опита показва, че хляба прилича на нещо ако особените брашна (овесено, царевично, оризово и там каквото са пробвали) са не повече от 1/3 от общото количество брашно.
ако брашното се замести изцяло с царевично хляба няма да бухне и май не се изпича.
дано съм била полезна

Аз от един месец имам подарък от любимия - хлебопечка. Да ви кажа, оттогава хляб не сме купували.Най-сполучлив се оказа този по рецептата на Джема - на първа страница във форума, за което й благодаря. Ето творенията от печката - обикновен хляб и пита - тестото само е замесено в хлебопечката, оформянето е от мен.

:clap: Браво, чудесни творения и честито за уредчето- да ти служи дълго и вярно. Радвам се,че ти харесва хляба и за мен той е най-сполучливия. Каква марка е хлебопечката ти ?

"Аляска" - само такива има в Бургас. ТСМ-ът ни е много слаб откъм техника, а в Техномаркет все нямат хлебопечки.
Но е с 10 програми - за бял хляб, обикновен хляб, тесто за макарони , месене на тесто, мармалад, бърза програма, сладък хляб- т.е кексове и млечен хляб. Но учудващо и за мен - дори и ръжено-пшеничен хляб става много хубав. :loveglasses: Само мармалад и кекс не съм пробвала да правя.
Сега само гледам кантара дали не се наддали на тегло...., че толкоз хляб се изяде...:D

И на сестра ми е такава, искам на свекито за рождения ден да подарим и се чудя каква, но май пак ще е Аляска, Фиф няма във Варна, а мУлинекс е малка.

Ами да ти кажа , тук във форума имаше мнение, че силиконовите уплътнения на перките не държат много, но аз съм на принципа, че все пак е въпрос на късмет. Още повече, че е с три или две години гаранция. Действително някак си изчезнаха хлебопечките от магазините. И оттам не знаеха дали ще получават. късмет с избора и дано свекито й се зарадва!!!:idea:

"Аляска" - само такива има в Бургас. ТСМ-ът ни е много слаб откъм техника, а в Техномаркет все нямат хлебопечки.
Но е с 10 програми - за бял хляб, обикновен хляб, тесто за макарони , месене на тесто, мармалад, бърза програма, сладък хляб- т.е кексове и млечен хляб. Но учудващо и за мен - дори и ръжено-пшеничен хляб става много хубав. :loveglasses: Само мармалад и кекс не съм пробвала да правя.
Сега само гледам кантара дали не се наддали на тегло...., че толкоз хляб се изяде...:D

може ли да напишеш колко струва и с колко бъркалки е ?

Здравейте. Искам и аз да се включа във вашия клуб на хлебопекарките. Имам машина Клатроник от около месец и май и двете не сме се спирали от тогава. Опитвах доста неща да правя, но съм пощуряла да опитам да направя и Панетоне. Прочетах рецептата на Djemma и смятам да я пробвам. А даже и закваска да правя. Та питането ми е - как да я сложа тази закваска - да я разтворя като мая, да я накъсам на парченца, или....Дайте идеи моля, а ако сте пробвали споделете опит. Djemma, в теб ми е надеждата за помощ:angel:

Вече набрах смелост и започнах да импровизирам с хлебопечката. Ето какво се оказа много добра комбинация - няколко рецепти накуп , като основата за хляба - брашно, мляко, сол, масло, захар и мая е от рецептите към книжката за хлебопечката "Аляска".
Хляб с маслини, лук и сирене

790 гр брашно
400 гр. прясно мляко
50 гр. масло
3 ч.л. сол
1 и половина ч.л. захар
11 гр суха мая
10-12 маслини
1 глава лук - последния път използвах червен лук и стана страхотно
50 гр- натрошено сирене
чубрица / шарена сол/
1 яйце
сусам
Приготовление:
Забележка - хлябът се пече на програма 1 - при мен това е програма за бял хляб - 1 250 гр, 3 ч и 25 мин.
Млякото се изсипва във формата за печене.
Прибавят се брашното, маслото, захарта, солта и маята, като се внимава солта да не се смеси с маята преди поставянето в пекарната.
Печката се наглася на съответната програма.
Докато трае месенето се задушават ситно нарязаният лук и маслините / за две-три минути в микровълновата/ , смесват се със сиренето и чубрицата /шарена сол/.
Леко се омесват и с 1 супена равна лъжица брашно за плътност. Ако има вода от задушаването на продуктите се отстранява.
При моята програма след 20 мин. от началото имам звуков сигнал да добавяне на допълнителните съставки - тогава добавям получената смес.
Пет минути преди започване на печенето вече втасалия хляб се намазва с разбито яйце и поръсва със сусам.

Аз имам програма "тесто за макарони" - ако някой има подобна програма и е работил с нея - може ли сподели как става тестото за макарони / какви са съставките му/ и как се оформят после? Предварително благодаря!:kissyou:

Има специални машинки за макарони и спагети, но можеш да разточиш тестото за паста и да го нарежеш на тънки лентички и после се вари като всяка паста :D :D :D

Имам въпрос към Джемма .Моята хлебопечка е от 97г. и нямам функция за козунак.Опитах да направя Панетоне ама нещо не ми се получава.Дали може само да се замеси в нея и после да си го печа отделно.Имам функции за нормален,френски пълнозърнест и тесто.Явно ми е старичка на модел ама нищо .Поне може да меси доста добре.Не че не мога и аз да меся,но е по-лесно и бързо.Искам да пробвам някой козунак ,но незнам точно каква рецепта да ползвам.Помощ момичета кулинарки.А иначе прави страхотен хляб де.

Статус
Not open for further replies.
Назад