ПРЕДСТАВЯНЕ

• Началник на темата Началник на темата Leti
  • Начална дата Начална дата
Здравейте! Аз май съм най-нова тук като гледам ;) .Казвам се Ели. Попаднах случайно във форума ровейки за някакви сайтове за гоблени. Още не мога да се ориентирам съвсем,за което ще ми простите. :) ...е ще се науча де.

:) Да, вече се убедих,че съм на точното място.Радвам се,че съм между вас! Когато се поориентирам в темите може и аз да съм ви полезна с нещо :)
БЛАГОДАРЯ ЗА РАДУШНИЯ ПРИЕМ! :kissyou:

Последно редактирано от модератор:
ЗДРАВЕЙТЕ!!!

:loveglasses:ОТ ДОСТА ВРЕМЕ СЪМ РЕГИСТРИРАНА В ТОЗИ ПРЕКРАСЕН ФОРУМ,НО ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ СЕ ПРЕДСТАВИЛА.КАЗВАМ СЕ ПЕТЯ НА 38Г.ГОБЛЕНИТЕ СА МИ МОЕ ХОБИ .МОГА ДА ПЛЕТА И НА 1 КУКА.ХАРЕСВАМ КРАСИВИТЕ НЕЩА.ЩЕ ПОКАЖА ГОБЛЕНИТЕ СИ В ПОДХОДЯЩА ТЕМА СЛЕД КАТО ГИ КАЧА.РАДВАМ СЕ ,ЧЕ СЪМ СРЕД ВАС МИЛИ ДАМИ!!!:kissyou:

Здравейте

Аз съм съвсем прясна тук - от днес. Хобито ми е да шия гоблени. Майка съм на 2 момченца - на 10 г. и на 1г.8 м. Нямам много време и желанието ми е по-голямо от реално постигнатото, но се старая да си доставям удоволствие. Поздрави на всички!:kissyou:

Здравейте момичета и момчета!!!:kissyou:От няколко дни съм сред вас и от ден на ден ми става все по приятно.В това напрегнато ежедневие тази красота на гоблените ми дава много настроение.Отдавна не съм срещала толкова отзивчиви и положителни хора.Всички сте чудесни.

Здравейте и весел неделен ден на всички, които са оnline!:kissyou:
От няколко дни разглеждам форума и се чувствам като в красиво списание за гоблени, но живо. Аз съм от Бургас, на 45 години. Шия от две години. И за това време съм избродирала 4 гоблена от списание Милена стил. Обичам да слушам телевизия и да бродирам. Между моите приятелки няма запалени гобленарки, затова бих искала да се присъединя към вашето семейство. Всички във форума сте много отзивчиви, с добри чувства и насърчавате работата на всеки.:-|

Благодаря ви за милото посрещане. :kissyou:
Наистина този форум е красив рай. С шиенето на гоблени аз се разтоварвам, не си давам срокове, защото иначе не е удоволствие, а нали хобитата са за това.:D

Здравейте

Здравейте мили сладури! Аз съм нова,но колкото повече се ровя из форума ми се засилва чувството, че се познаваме от години! На 46 г и съм от Русе. Шия от доста години но с прекъсвания.Възхищавам се на красотите които сте сътворили:clap:clap: Искрено се надявам удоволствието да е взаимно.:kissyou: Благодаря за приятните преживявания!

Едно здравей и от мен

Здравейте,от доста време се ровичкам из този форум,но не се бях регистрирала! Страхотни сте всички.Е,аз немога да се похваля с някой ушит гоблен,но скоро и това ще стане. Казвам се Валя на 19 години от Свищов :kissyou:

ZDRAVEITE I OT MEN.

PREDI MALKO SE PREDSTAVIH, NO NEZNAM DALI NE OBARKAH NE OBARKAH NE6TO.KAZVAM SE GERGANA.NA 38 GODINI SAM .V MOMENTA JIVEYA V ESPAÑA I SEGA BRODIRAM LUNNATA ZIMA.MOMI4ETA VSI4KI VIE STE STRAHOTNI.:kissyou:

Представяне

Здравейте!
Аз съм на на 59 г. и много се радвам ,че попаднах на този прекрасен форум.В момента ще шия "Кралското езеро" ,а съм ушила "Воденицата на Буше" и "Ковачницата".Спорна работа на всички участници във форума.

Предсавяне

:baby:Здравейте и от мен! Казвам се Хриси на 41 от Плевен, начинаеща съм в гоблените, но от няколко дни чета интензивно всичко от форума.

Здравейте!

Здравейте и от мен!
Казвам се Десислава, на 27 години съм и шия гоблени от около 8 години.
Имам готови около 13 гоблена. В момента имам два започнати, но вече нямам много време за тях. Надявам се скоро да ги довърша. Гоблените наистина са голяма страст, а най-голямата радост за мен е като ги видя вече в рамка на станата:idea: Тогава не мога да им се нагледам.

Здравейте

Здравейте , Честита коледа на всички казвам се Мариела и съм от София. Аз съм от начинаещите в шиенето на гоблени.Много ми хареса форума всички сте много мили . Весели празници :wine:

Привет !

Привет на всички :kissyou: Аз съм съвсем начинаеща с гоблените и в този форум намирам доста ценни съвети :idea: Прекрасни сте всички :kissyou: Весели празници!Здраве,щастие и нови гобленчета :kissyou:

Привет и от мен :)

Здравейте. Първо Честита нова 2009 на всички с пожелание за много здраве, любов и успехи :) Намерих този форум случайно и останах очарована от него. Аз съм начинаеща с гоблените, ама мисля, че ще се науча, както се казва няма никой, който да се е родил научен :) . Казвам се Ани :) и много се радвам, че ви открих :kissyou:

да ви се представя

Здравейте момичета, много се радвам, че открих този сайт и вече съм негов член. Шия гоблени от 10 годишна и имам доста ушити. Откакто открих сайта няма вечер да не разглеждам темите в него. Това ми доставя особено удоворствие. :party:

Здравейте и от мен. И аз съм новак. Форумът ви е чудесен. Влязох, защото търся една схема, но това, което видях, ме заинтригува и реших да поразгледам, после да се регистрирам, пък схемата ще почака.

Здравейте!Случайно и аз открих вашият сайт,за което съм изключително щастлива.От малка обичам да шия и плета,но около мен няма съмишленици и повечето ми познати гледат с усмивка на хобито ми.Нямаше кой да ме учи,но с упоритост продължавам напред.Време почти нямам-имам дъщеричка на 1,10год и почти всеки ден губя енергия в родилния дом(работя като акушерка),но вечер се успокоявам и зареждам с гоблена в ръка(та макар и по няколко бода).
Радвам се че сега открих вас и ще има с кого са обменям опит и вчечатления,защото макар и отдавна започнала,все оше съм неуверена в това което правя:-|

Момичета благодаря ви много за топлото посрещане!!!Надявам се да намирам време за срещите с някой от вас-определено ще ми е интересно:)
Малката вече е в леглото,таткото също и аз сядам за моите минути с новият ми гоблен...

Здравейте и от мен

Здравейте!:hello: Казвам се Анелия на 28 г. и обожавам да шия гоблени.:kissyou:Имам момченце - Марти което е доста толерантно към моето хоби, понякога си играе с часове и аз си шия.Радвам се че ви открих:kissyou:

Здравейте!!!
Казвам се Иво
Не зная какво точно се очаква да напиша тук ,пък и вече понаписах това-онова из темите за представяне и малко е излишно да пускам нова за мен си,но...
Никога не съм си представял ,че някой ден точно гоблени ще шия и то с такава лекота и страст.
Всичко започна преди около 7 години когато със съпругата се преместих от София в нейният град да живеем .
Жената беше бременна,навън 40 градуса жега и аз когато се прибирах от работа към 18-19.00 полудявах от тъпотия докато стане поне 21.00 и навън се захлади за да излезем на разходка.
Един ден гледам балдъзата -взела си душче,сложила си една чалмица на кратунката ,поседнала си на хлад и нещо човърка из някакво парче плат
Отивам и й викам :
-Какво чоплиш бе балдъзе?-а тя "Ми гоблен"
Стана ми интересно и се поинтересувах.
След час и казвам ,че на другият ден си взимам един голям гоблен и започвам ,но тя ме разубеди и ми даде един неин много стар гоблен ,на който канавата и приличаше точно ,като на чувал за кафе-толкова груба .Беше някакво гърне с полски цветя,което нямаше фон и тя бе решила да му направи жълт фон във формата на елипса,но и омръзнало и го захвърлила на някъде.
Та даде ми го тя за да свиквам с бода.
Ших едно и също цял ден и на вечерта и на мен ми писна и и го върнах...но ушит
И все пак на другият ден си взех "Пътят към църквата" и така се започна.
Май е от зодията ,но много си държа на реда и подредеността-схемите ми са като нови,картончетата на които се научих да си нанизвам цветовете и нарисувам знаците са ми надписани от кой гоблен са и дори вече 6-ти гоблен шия само с една и съща игла,която ми е супер любима и веднъж,когато я загубих обърнах къщата нагоре с краката:D
Имам момиченце на 6 г.
...ами това е

Безумна краста е наистина.
Имах една пауза от около 3 г.
Бях на 31 и си купих "Тайната Вечеря" с идеята докато стана на 33г. да го направя и рамкирам ,но няколко месеца след това ме хвана интернет манията и го "захвърлих"
Преди няколко месеца си го занесох в София ,защото там нямам компютър и имаше шанс да го подновя и така отново ме хвана треската.Сега си се върнах в града на жената и ми беше тъпо ,та си взех "Коне в реката"-не е кой знае какво ,но това имаше готово,а не исках да чакам 2 седмици ,ако дам поръчка.
Я ми кажете-при вас има ли го този момент "Божееее-толкова гоблени има на света-имам чувството ,че няма да ми стигне един живот за да ги ушия"
Аз постоянно съм с тази мисъл-искам "Сиси" и ощев 19283848 гоблена наведнъж

Вече започвам да се изчервявам ..и фризьор и кулинар .,.......и гобленар съм :D
Наистина трогателно посрещане-благодаря Ви
Само аз ли съм мъж тук? Моля ви -не ми причинявайте това :kissyou:
Мисля ,че за шиене време винаги ще ми остава-за това спор няма Колкото и да ми е приятно тук когато ми се шие няма сила която да ме спре..историята помни шиене до сутринта и даже закъснение за работа.хе хе -вечерта започвам с : "Само този орнамент и лягам"...после "Хайде и това" и докато се усетя изгряло слънцето :D

-пуснал съм два мои гоблена в темата за "нашите произведения",а за да не се повтарям повече из другите теми-рамкосан имам още и "Холандска Воденица",а "Пътят към църквата" и "Голямата Фрегата" ми седят в кутия
Още веднъж благодаря на всички за топлото посрещане .KISSES!

пп-Това пък си позволи да ми каже ,че съм използвал 6 картинки хе хе...ще го напиша пък!
-не съм кръстен на никой Иво..като малък мислех ,че е на свинаря Ивайло ,но после "прогледнах" и вече зная..на цар Квайло ще да е
Искам да кажа,че "Пътят към Църквата" въобще не ми беше труден и до ден днешен помня ,че го уших точно за 5 месеца и малко .Само като си помисля как балдъза ми седеше до мен и дърпайки ме за ръкава в магазина ме анатемосваше да не си взимам "Сиси" за начло ..още ми е слабост и всеки път влизам в магазина да си го купя или поръчам и виждайки друго се мятам...ужасен съм

Тъй ,като си е тема за "мен" няма да го приемам ,като вид спам и ще поразкажа още малко за мен.Видях темите за "други хобита" и т.н.н.,но не ми се искаше да ги вдигам нагоре от 3-та или 4-та стр.
Обожавам да кулинарствам и не крия ,че съм много добър
Влагам много желание и любов И в това,всичко ми е предварително нарязано в различни съдове,в подходяща форма и си чака реда.Не обичам някой да ми готви "урбурешката" ,както се казва.Жената в повечето случаи "мята" всичко наклуп и след определено време изключва котлона или фурната...какво безобразие!!!!
Помня ,че веднъж исках най-обикновенни бъркани яйца ,ама от онези не рохките,а крехки ,а тя ми каза ,че можела само на очи...че то кой ли не може?
Може и да съм капризен,но ако едно ястие има потресающ вид предпочитам да не го ям.
Някой да ме застрля бързо

Относно кулинарията-у нас мъжът ми готви и точка!
Това си е повече мъжка работа...иначе и той като теб цапа всичко, до което се докосне!!!

Ааааа-моля,моля
Къде казах ,че цапам? Всичко ,което се освободи ,като съд го мия на момента-ненавиждам струпани чинии в мивката ,както и оставени подобни по масата след хранене-мога да убия заради това.Само на Бъдни вечер си позволявам да оставя масата ,както си е след вечеря-все пак така е традицията

Да позная ли коя зодия си? Може би дева?А колкото до гоблените кой е казал, че само жените обичат красивите и изящни неща.

Всъщност слава Богу не съм Дева Скорпион съм
А Девите (мъже) са по-скоро не толкова ценящи красотата колкото леко инфантилни

Всъщност не само балдъзата шие.Тъщата навремето също е шила и наскоро се активизира със "Света Екатерина" ,която я уши за подарък на проф. Чирков за успешната и сърдечна операция.
Жена ми покрай мен и сестра си също се запали ,но е много непостоянна (типичен Близнак) и от "Момиче с шапка" което започна си стои така няколко години..надали и ще го довърши,защото малката си играеше с конците и какво ли още не и се съмнявам ,че е оцелял
Аз харесвам красиви и предимно големи и класически гоблени ,както се вижда и от ушитото ми.За момента по-скоро мисля ,че не мога да се "хабя" за някакви джвъкни ,както ги наричам Въпреки ,че на не една и две съфорумки харесах малки гобленчета .
Колкото до подписа ми...това е моята друга страст вече 24 г. и се радвам ,че миналата година успях да я видя на живо....ПРЕКРАСНА Е!

marji кой не чете темите? Шегувам се де-работя ,като фризьор,но по специалноста ми ,която е оператор в хлебна и сладкарска промишленост единственото ,което правя е козунаци по Великден,баклава за Нова година и погача за Бъдни вечер-нямам желание за други неща ,пък и защо да се хабя време за готвене,в което мога да ушия 2-3 квадрата?
venipetgab-права си донякъде за "досаждането",но мисля ,че именно в подобни теми могат хората да се опознават и водят някакъв разговор извън гоблените
На мен ще ми е интересно да чета и за другите какви ли не истории.Не ме мразете,но някак си не мога да не споделя радоста си от Коледният ми подарък ,който едва вчера дойде от един приятел в чужбина
Не обичам да ми подаряват гоблени-няколко пъти ми се е случвало ,но те са избирани според чужд вкус или заради цената да речем-така е гадно.Вие ми дайте пари пък аз ще си купя каквото ми е на душата...така е редно

Всъщност ми се ще да понауча някои трикове на една кука и то защото съм си втълпил с моята фантазия да комбинирам ефектна нишка със тънък кичур коса и да използвам за декоративно "було" върху една прическа
Нямаше желаещи да ме научат и за сега се отказах

Момичета-излишно ме ласкаете
Гарантирам ви ,че само вие ме виждате такъв...просто защото и вие правите това ,което и аз.
За всичко си има хора и всеки сам си решава кое и как,но аз за себе си още от детските си години съм се "отвратил" от мачовете след всичките първенства,които събираха съседите от блока вкъщи,а на времето освен "Канал 1" и "Ефир" 2 (със 1 : 1 идентични програми) нямаше.
Не намирам никаква красота в това да викаш по някакви ритнитопковци и то две полувремена по 45 мин
Признавам си ,че на стадиони стъпвам само за да отида на концерт

Назад