На каква възраст сте?

• Началник на темата Началник на темата sweety
  • Начална дата Начална дата
Браво, момичета!!!
Преди да се запозная с вас имах чувството, че гобленарите са явление от минали епохи и се чувствах самотна с това си хоби:cry:
А то просто не съм попаднала на хора!:) И то толкоз много млади!!!

.....

Не е важно на колко сме , а как изглеждаме / се чувстваме/:D На 20.10. навърших цели 48. И на всичкото отгоре съм и баба на 5 годишна внучка:gipsy:

Аз вече навърших 39 :idea:, но смятам че ако по-възрастните гобленарки имаха компютри...щяха да ни сложат в джоба си!:D

Здравейте и от мен на всички, аз съм на 53г. и мисля, че за да създаваш красота възрастта не е от значение. Успех на всички!

Последно редактирано:
Здравейте, момичета (или деца)!!! 2/3 от вас са се родили след като аз
съм започнала да шия гоблени! Вече съм почти на 60 г. и се занимавам с гобленарство малко повече от 40 г. (Кога минаха?) Имам ушити около 40 големи и 30 по-малки гоблени. Имам ги снимани и са в компютъра, но понеже съм малко неграмотна в тази област, не знам как да ги прехвърля.
Преди 1 месец открих вашия форум и не съм излизала от него!
Много ще се радвам, ако ме приемете сред вас!

Привет момичета !
Преди седмица попаднах на форума Ви и дълго се чудих дали да изляза от анонимност... Аз съм една "стара гобленарка" - на цели 62 години съм. Гоблени започнах да шия 1978 г. когато по принуда трябваше да лежа за задържане с втория син. Искам да ви кажа, че и тогава беше много модерно, но по магазините имаше само български конци, а комлектовките ужасни. Ходихме с мостри до Югославия ( от Видин съм ) и срещу няколко кутии локум с часове досаждахме на магазинерки да търсят походящият цвят... Да попаднеш на оригинален гоблен беше лукс. Нама да забравя, как един тиражия ни донесе от ГФР "Параклиса" и с една позната си разделихме конците и докато мотаехме мъжът и пристъпваше от крак на крак и ни подпитваше Само кажете КОЙ Ви го донесе ? (а той работеше в МВР). Разбира се не издадохме "блгоделеля" си... Tа такива "репресии" имаше, а на една колежка мъжът и сряза почти ушита голяма есен, защото по цяла вечер шиела и го зарязала... Тогава уших 30-тина гоблена , но по късно се отказах. Защо ли ? Защото дойде времето на кича- цветни снимки на гоблени кичеха стените на по-мъзеливите. Представяте ли си -"разкошни" гипсови рамки със снимки на едни и същи гоблени... Отказа ме и мнението на един млад студент, който като ни видя да шием с бравочедката му на едни очни от следдипломната квалификация каза: "Како, не свърши ли вече "ковьорчето":D
Та чак сега, като се пенсионирах и заради първата внучка: baby: започнах отново да шия ( бях забравила бода ). Радвам се, че много млади хора се занимават и харесват гоблени. ( За съжаление моите снахи не са от вас...)

Mariolga и аз съм от Видин -е малко към по -малка на 52год. /възрастта няма значение/важно е че,сме болнички от една "болест". Живея в София .:D
RAJA13 добре дошла при нас и равни бодчета.:kissyou:

Отдавна не съм влизала във форума. Добре дошли на всички Надявам се да прекарвате приятно тук На видинчанки и аз съм от този край по точно от ломско и проших преди 7-8год. Съжалавам че не съм го правила по-рано

Назад