Пътувания,екскурзии,места за туризъм

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
zdrave, освен самия манастир може да поситите и костницата. Не мога да те ориентирам как да стигнете до нея, но можете да попитата на място. Ако имате възможност, наистина минете през Асеновата крепост

Здраве,знам ,че наблизо се намират Нареченски бани.Над Бачковския манадтир се намира резервата "Червената стена" - има водопад, интересно е да се види.И както те посъветваха не пропускай ресторант Водопада" - уникален е.

Ресторанта се намира в началото на паркинга при Бачковския манастир:)
Малко преди да започнат сергийките.
Ако ти трябва сач, там ще намериш:kissyou:

Нели, аз съвсем забравих за музея, а се намира точно над нас. Наистина си струва да се види, била съм там като ученичка и беше много интересно :)

Мими, музеят е страхотен! Преди години съм водила ученици като съвсем случайно разбрахме за него! А последните две години преди да отидем към Родопите задължително водя групичката приятели и много се впечатляват! Още повече,че той е разширен и вече на два етажа са разположени експонатите!:)

Нели, аз последно бях преди 6-7 години. Заведе ни учителят ни по биология - бях биологична паралелка. Уредникът на музея също е учител по биология, вече пенсиониран, но доста известен в града, затова си струва да се чуе беседата му. Радвам се, че има подобрения в самия музей. Около него също е облагородено - посадени са дръвчета и други растения, има пейки. Преди не беше така, даже си беше страшничко да се качиш там :) Сега редовно водя дъщерята на братовчед ми там на разходка, качваме се и до паметника над музея да търсим спасение от жегите :) Следващия път когато водиш групи, непременно се обади, много ще се радвам :)

Миналата седмица ходихме на екскурзия до Истамбул. Момичета страхотни красоти видях. Огромен град с много запазени исторически паметници. Много мозайки и стенописи в църквите и джамиите. Направихме и екскурзия с кораб по Босфора. Екскурзовода беше много добър. Постоянно разказваше навсякъде където минавахме разни истории. Не спря 3 дена.
Много съм очарована от града и се надявам някога пак да отида там. Ще ви покажа някои неща които снимахме. Първите две са църквата Света София и Синята джамия. Другите две са снимани от разходката с корабчето.

А последните са макети на тяхни забележителности в парка МИНИАТЮРК. Има макети на всички по-известни неща от цяла Турция. В един огромен двор са направени макети на всичко което може да се види в цяла Турция, включително Босфора, златния рог и мостовете.

Хубава екскурзия сте си направили.Ще ти останат незабравими спомени от интересните места,които сте посетили

vemite,харесаха ми снимките от вашата екскурзия.
Пожелавам ти скоро да направите нова ,но не до Турция ,а до някоя друга държава!:loveglasses:

:hello:
Аз също бях впечатлена от разходката в Истанбул,много красиви дворци ,голяма чистота и страхотни паркове .Но природата в България е уникална,жалко е че не умеем да ценим това ,което имаме.Вчера се върнах от разходка из Източните Родопите и съм очарована от нашите красоти.Скоро ще покажа снимки.

vemite,споделям твоето възхищение от Истанбул -красотата и очарованието на този многомилионен град!:)
Освен екскурзията до Истанул през това лято,сега през почивните 4 дни посетих Гърция- Кавала,Солун,Паралия Катерини, Метеора,о-в.Тасос!Още съм силно под влияние на силните емоции от тази екскурзия! Хубаво преживяване!Ще ви покажа изгледи от гърция които запечатах...:)
Първо снимки от Кавала...-стария град,къщи,пристанището,изгледи от града...

:) Солун- градът,крепостната стена, църквата "Св.Димитър", Бялата кула на брега на морето...

Назад