Пътувания,екскурзии,места за туризъм

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
С голям интерес изчетах цялата тема и разгледах всички снимки и благородно завиждам на всички, които имат възможност да пътуват. Моето мнение е, че в България има много красиви места, които всеки българин трябва да познава. Много ми харесаха снимките на NELIA от Родопите, може би защото съм малко пристрастна - аз съм от Асеновград. За мен Родопите е най-красивата планина. Като малка имах възможност да прекарвам части от лятната си ваканция в две родопски села - Орехово и Славейно, защото баба ми и дядо ми работиха в мандри в тези села. Природата и хората там са невероятни и имам страхотни спомени. Около моя роден град също има много места, които си заслужава да се видят. Едно от тях е показано тук на снимки - Асеновата крепост.
Моята последна екскурзия беше миналото лято до Велинград. Оттам бях в Банско през Разлог. Ето една снимка от Клептуза, а останалите са правени от теснолинейката по пътя от Банско до Велинград. Пътуването е много живописно

А ето тези са от Банско. Бях впечатлена от подредбата и много цветя, искаше ми се да снимам всяка саксия, покрай която минавах :D

Браво, Мария!
Мн красиви снимки си добавила и ти към темата :idea:
Преди години ходих до Пирин на екскурзия , на връщане минахме през Банско и също като теб ,мн мн ми хареса:loveglasses:

--------------------------------------------------------------------------------

Вчера се завърнах от една много вълнуваща за мен екскурзия.Посетих родните места на моите баби и дядовци,които бяха бежанци от Ендже вардарска Македония.Така изпълних тяхната мечта.Немога с думи да опиша вълнението си когато посетих тези малки селца край Вардар за които толкова са ми разказвали в детствово и бързам да ги споделя с Вас.

Това са снимки от манастира " Св. Богородица" близо до гр. Геница / българското му име е Пазар /.Манастира се разрастнал върху основите на българското село Цигарево ,което е било опожарено през 1945 г.

това са снимки от прекрасният град Едеса / бълг. му име е Воден / от музея на водата .Пожелавам на всеки да посети това красиво място.:kissyou:

Това е красивият Охрид с много анти българси настроения / може би попаднахме на такива хора /

Няколко снимки от прекрасни места в България-Роженски манастир и Рупите.Дано не съм Ви отегчила :kissyou:

zdrave, не си ни отегчила, напротив даже - много интересни снимки си показала. Родителите на моята баба са дошли от Ксанти, Гърция и ми се иска някой ден да имам възможност да отида там.

Здраве,прекрасни снимки и места!След гоблените пътуването е следващата ми страст.Съвсем мъничко ти завиждам.Аз съм на работа и мога да правя само кратки пътувания по това време на годината.Поздравявам те и благодаря, че сподели с нас хубавите гледки!:thumbup:

Много се радвам ,че харесахте снимките.И на мен пътуванията са ми страст,а времето не стига никога ,но трява да си подаряваме прекрасни изживявания макар и рядко.Желая на всички весели празници :kissyou:

Ние също обичаме разходките сред природата и на интересни места.
Снимките ,които ще ви покажа са от една малка и много подредена църква в едно село на няколко км от Пазарджик- с.Дебращица.

А на няколко км след селото има местност наречена "Ливадите"- тишина и спокойствие.

Дори има и елени:)

Назад