Вкусотийките на Гергана

• Началник на темата Началник на темата gpiano
  • Начална дата Начална дата
Сега по Великден пробвай курабийките. Днес като имам малко време ще напиша и рецептата за козунака :)

Курабийките изглеждат вкусни и си копирах рецептата! Благодаря, адашке! :clap: И аз като Юра ще се възползвам и от другите ти рецепти. :)

Козунак

6 яйца
200гр прясно мляко
1 1/2 ч.ч захар
лимонова кора
1 ч.л коняк

Всичките продукти се затоплят и се разбиват с миксер. В брашното се прави кладенче, сипва се малко сол и ванилия и разбитата смес.Сипва се и втасалата мая и започва да се бърка в една посока като постепенно се добавя мазнината - мазнината 1ч.ч 1/3 мас, 1/3 масло, 1/3 олио. Замесва се меко тесто и го оставяме да втаса. Така се премесва два - три пъти след което се оформят козунаците. Оформените козунаци се нареждат във форма намазана с масло или маргарин и се оставят да втасат. По желание може да се сложат стафиди. Намазват се с яйце и се поръсват със захар. Пече се в началото на 250 градуса след това на умерена фурна 180-200 градуса да се доизпече.

Това е и рецептата за козуначените мъфини.

Ето и моите Мятизмени или пияни сладки

1ч.ч бира
2ч.ч олио
1 бакпулвер
3-4 пакетчета от по-големите кокосови стърготини
ванилия
по желание 2-3 супени лъжици захар
локум

Месим тесто от кокосовите стърготини, олиото, бирата, ванилията, захарта, бакпулвера и брашното. Да стане меко тесто. Оформяме топчета и слагаме по едно парченце локум. По желание ги нареждаме в тава и ги заливаме със захарен сироп. Може ( както на снимката ) да ги поръсите с пудра захар. Да ви е сладко!

Тези "пияните" сладки подлежат ли на изпичане, или ферментират в свободно състояние? :D

Познайте какво е това.......

Печени свински уши на скара и червено винце :) Любимо ястие на мен и на тате. Много е вкусно, който обича нека пробва няма да съжалява!

Гергана,всичките ти рецепти изглеждат много вкусно,а последната е малко странна,но ще я приготвя някой ден!

Искам да покажа направените соленки по рецепта на Светла Петрова! Приготвих ги за вчерашния празник и ги кръстих "Осмомартенски лаленца" Соленките са невероятни! Който има възможност нека ги приготви няма да съжалява! Топят се в устата....Аз удвоих дозата, защото вкъщи сме 4 човека и ...вече половината се изядоха :D Опитайте непременно!

Ето какво сътворих през почивните дни.

брускети с домашно приготвен яйчен пастет :)

телешко варено със сос, за гарнитура пържен ориз с масло и куркума

Ето и двете ми палачинки. Едната е солена - с пастет и кашкавал. Другата сладка - със сладко от зелени смокини, декорирана с течен шоколад и сметана :)

Браво на момичето!Чудесни палачинки и красива декорация!Разгледах темичката ти с интерес нали и аз имам слабост към кулинарията.За в бъдеще,при възможност от моя страна ще поглеждам какво си приготвила!

И както традицията повелява на Игнажден се приготвят кравайчета поръсени със сусам за Бъдни вечер. Ето ги и моите коледни кравайчета и коледни сладки! Сега започваме баклавите. Луканките за Коледа съхнат вече на терасата. Ето и малко снимков материал. Весели Коледни и Новогодишни празници на всички!

Гери много са съблазнителни гевречетата.И се радвам че ползваш покривката .
Весели празници и дано на днешния ден ви е посетил добър човек .Нали е Игнажден.

Завърши конкурса за най- голям гоблен и сега се отдаваме на малко сладки изкушения....Две набързо приготвени торти. Торта Орео и Бърза пандишпанова торта :)

Назад