Към Natalyna

  • Началник на темата Началник на темата Milinka
  • Начална дата Начална дата
Natalyna здравей,

Разглеждам аз любопитно профилите и попадам на твоя сайт с вкусотии.
:shock:
Би ли споделила рецптата за cheese cake и за коледните сладки. Иглеждат много вкусни.
:rezando:
 
Милинка, ето обещаните курабийки! Добре е тези медени сладки да се правят около месец преди Коледа и се оставят да отлежат в затворена кутия - най-добре метална - така са най-вкусни:)) не се притеснявай, че има белтък в глазурата - той изсъхва и не е вреден:))

Новогодишни(коледни) медени курабии за елха

250г пудра захар
3 яйца
120 г мед
400-500g брашно(колкото поеме)
1 ч.л канела на прах
1/2 ч. л джинджифил на прах
1/2 ч. л индийско орехче на прах
щипка карамфил
1 белтък за намазване

Глазура:
140г пудра захар
1белтък
няколко капки лимон

Приготовление:

Разбиват се яйцата със захарта, прибавят се меда, подправките и постепенно брашното да омесването на меко и гладко тесто. Разточва се на посипана с брашно дъска около 4 милиметра тънка кора и се изрязват различни формички. нареждат се в намаслена тава и се пекат около 10-15 минути на 160-170°Ц Още топли се намазват с разбитият белтък.

Глазура:

Пресятата захар се смесва с белтъка и лимоновият сок и се разбива на гладка маса. Слага се във фунийка и се украсяват вече изтиналите сладки!
 
:flower:
Много ти благодаря. Май няма да дочакам коледа за да направя сладките.
:D
 
Ами аз ще правя меденки и за Великден - може би по състата рецепта(мака че нямам много време) :)
 
Назад
Top