уред за кисело мляко

наскоро рекламираха на тефал - изглежда по-удачен, може да се приготвя цедено мляко. все още се колебая дали да си купя. Ако някой го е ползвал нека ми пише
 
И аз съм му хвърлила око,но проблема не е в уреда , а в млякото.:confused:Едно време за децата си го квасих и без уред и ставаше супер,но сега е направо кошмар.:(С уреда трябва да си гледаме и по едно животинче да ни дава мляко :gipsy:
 
Последно редактирано:
Аз мисля,че проблема не е в домашното мляко/защото млякото в кутии,ако е мляко,е толкова преработено,че освен за пиене, за нищо не става/,а в закваската.Много малко марки,които продават в магазините,стават за закваска.Например при нас знам само за "Русалка"
 
Има натурална закаваска ЕЛБИ.Изчетох доста в друг форум.Много са доволни и сигурно ще си закупя.А домашно мляко мога да си купувам всеки ден
 
Гледах в предаването "Така го правят жените",че към закваската се слагат няколко капки мая за сирене и се завиват бурканите по традиционния начин-след това обърнаха обратно подквасеното мляко и то не се изсипа от буркана.Някой дали е пробвал този начин за подквасване ?
 
наскоро рекламираха на тефал - изглежда по-удачен, може да се приготвя цедено мляко. все още се колебая дали да си купя. Ако някой го е ползвал нека ми пише

Върши същата работа а цената му е в пъти по голяма заради марката
 
Чудесна работа върши и едно старо одеало. Сваряваш ДОМАШНОТО мляко, оставяш го да изстине, колкото да ти търпи малкото пръстче. Топиш една лъжица в кисело мляко, което става за закваска, после я слагаш в прясното. Затваряш с капачки, ама не запечатваш съвсем. Нареждаш бурканите върху одеалото и ги завиваш хубаво. Долу горе пак след 8 часа може да се отвият и ако не е течно млякото значи е готово.
 
Назад
Top