Благодаря ви!
Много се притеснявах да знаете

Розите са правени от мен, от сладко тесто (рецептата я имам от един учебник за техникум за обществено хранене) - не че съм учила в такъв - просто исках да се науча на някои неща
Но не знам пропорциите наизуст, но май се казваше марципан "Варна", слага се вода и масло да заврят, след което наведнъж се изсипва определеното количество брашно, оставя се да изстине, измесва се с пудра захар, оцетява се и се моделира.
А иначе - съдържанието и може да бъде всякакво - тази специално е с 3 правоъгълни блата, маслен крем, и оххх забравих му името - нещо като бял шоколад, който се разтопява с олио на водна баня и се облива тортата.
Кремът е много сполучлив
1/2 литър прясно млякао
2 !!! пакетчета пудинг на Д-р Йоткер ( обръщам внимание на това че са 2 - става мнооогооо гъст крем, направо на буци, което да не ви притеснява)
около 1 ч.ч. захар
Вари се стандартно.
Докато се охлажда се разбиват 2 пак.краве масло ( може и едно - за тези които не си падат по маслените кремове) , и след като напълно изстине нишестения крем (докато изстива от време навреме се разбърква енергично) се добавя лъжица по лъжица към маслото, докато се получи хомогенна смес
Тук вече може и да се прояви фантазия.Аз например го деля после на 2 - в едната добавям разбита сметана ( няколко лъжици ), а в другата едно бурканче от детско пюре с желе от дюли ( просто само такова съм си приготвила лятото)
И това е.
P.S. Може и с домашен крем, като количеството на брашното да е 2 пъти повече от нормалното.Изобщо с всички вариации на домашен крем или лрем нишесте