ДРУГИ ПРОГРАМИ ЗА ПРАВЕНЕ НА СХЕМИ

• Началник на темата Началник на темата milena1976
  • Начална дата Начална дата
M

milena1976

Гост
Знам го този сайт и даже съм си инсталирала програмката. :cool: Много е добра за разлика от други, които съм ползвала. Препоръчвам я на всички :wink:

една идея от новак...не знам дали сте преглеждали демото на софтуера в сайта на гобкон : http://www.gobcon.hit.bg/ :?
Изглежда интересно..като за начало. Но е направено само като демонстрация с една картина :(

Pattern Maker

Имам файл с разширение .xsd. Отварям го с РМ. Когато искам да го обърна в графичен формат става огромен - 30МВ. Как мога да го разделя на части и тогава всяка част да бъде обърната в графичен формат?

Тбоя файл е 30МБ ,а аз със ПСStitch7 ми излиза 83МБ.И аз незнам как да го разделя.Моля помагайте!

Здравейте

:hello:
Аз съм нова и много се радвам,че Ви открих! Идеални сте и съм много приятно изненадана. Работя с програмите на Adobe, но не знам как мога да направя схема. препоръчайте ми гобленарска програма. Бродитам от няколко години,дори сега се прехвърлих да плета на една кука. :goodnews:

Аз съм си правила схеми с тази програмка. Тя е демо версия и демото й е това, че не можеш да принтираш направената схема, нито да я запазиш. Аз обаче реших този проблем с клавиша Print Screen. Отивам на горен десен ъгъл на схемата, Print Screen и запазваш като снимка. После си нагласяваш схемата, така, че да снимаш друга част и т.н. После принтираш снимките, поизрязваш където е необходимо и шиеш. Дано го обясних така, че да ме разберете

Въпрос

Може ли да ми кажете какъв размер трябва да избирам за гоблена , за да се получи наистина сполучлив , когато работя с програмата Pattern Maker?Отметката , която ми иска SIZE specified in stitches? И това което се вижда на 100% , всъщност това ли се явява реалния размер и образ на гоблена след като бъде ушит?Моля помогнете!!!Много ще съм благодарна още и ако някой по опитен ми направи сам схемата и ми я прати, ако случайно никой непожелае да ми обясни!:(

Stitch Art Eazy

Здравейте,попаднах и си свалих руска програма за правене на схеми Stitch Art Eazy ,но нещо ми се струва много лесна .Питам се някои правил ли е схема е тази програма.Свалих я от www.ravlyk.narod.ru:confused:

Da no tozi koito go razpecatva trqbva da ima PM , nemoga da nakaram pecatnicata da si instalira programata zaradi men:idea: - ima li vazmojnost da se konvertira xsd- faila v po populqren . Ako nqkoi mi pomogne za tova wte sam blagodarna mnogo. Primerno kak cvetnite kartinki ot PM gi preobrazuvate vav fail-jpeg i gi poblikuvate vav foruma?:confused:

Alunagalia, ex niama mi kirilitsata ta shte pisha i az na latinitsa, mnogo sorry...ta az izpolzvam edin mnogo lesen nachin edna priatelka me nauchi....dano uspeia da ti obiasnia kak da si zapazish sxemite kato snimki v jpeg....Znachi kato si otvorish faila v PM uvelichavash kolkoto iskash tam 100%, 150% i t.n. ako iskash da e po-iasna sxemata po-goliam, ako da e dolu-gore po-nisak protsent. Sled tova natiskash ¨valshebnoto¨ klavishche :D Print Screen koeto ti kopira tselia ekran, sled koeto triabva niakade da slojish kopiranoto, az izpolzvam Microsoft Photo Editor (ako niamash tazi programa, mislia sas sigurnost triabva da imash Paint, tam sashto stava samo pri save triabva da izberesh jpeg da ne stane mnogo goliamo v bitmap). Otvariash programata i otivash na Edit, Paste mislia beshe na english, che pri men e na portugalski...Sled tova izbirash otgore ot menu-to optsiata za izriazvane - tova e za da otrejesh nenujnite neshta i da ti ostane samo sxemata, pak copy i paste veche samo sxemata i eto ti gotova edna strtanichka ot sxemata...dano da si me razbrala, che me niama mnogo po obiasneniata...:kissyou:

Дано въпросът ми не е тъп но тъй като съм начинаеща предпочитам да попитам.Свалих си схема на даден гоблен и след като се опитах да я видя не ика да ми я отвори,т.е. ми иска някаква програма:(И на вас ли така ви излиза и каква е тази програма която ми иска

Ако е от този сайт - схемите се отварят Abobe, ако е от друг- схемата може да е в Patern Maker

Назад