споделете опит!

Nelly_L

Гобленар
Момичета и момчета, ако някой от вас е поръчвал от 123stitch.com, моля да ме ориентира как и за колко време пристига поръчката.
Харесах си нещо, платих го с кредитната карта, информираха ме по имейла, че поръчката ми е на път, а вече месец нищо не е пристигнало. :(

Нели,поръчвала съм два пъти от този сайт.Абсолютно коректни и бързи са.Поръчката ми е пристигала за 3 дни тук.Със сигурност пратката ти се губи някъде.Пиши им отново ,не ги оставяй.:kissyou:

fuentemajor, благодаря за бързия отговор, но виждам, че при теб май е поръчка в Щатите. Но си мисля, че и по теченията на Атлантика да бяха пуснали пакетчето, все трябваше да дойде до сега. Сигурно Български пощи пак се проявяват.

Нели, поръчвала съм си от този сайт няколко пъти абсолютно коректни са поръчката пристига в България от 7 до 10 дни, провери в пощенския си клон и пиши до сайта, предполагам, че ще ти пратят по-подробна информация за номера на поръчката, кога е пратена и т.н.
Успех и дано да ти се намери поръчката

Държа да се "похваля", че днес, точно един месец след като ме информираха, че поръчката ми е изпратена, получих пакета. Костваше ми десетина пъти ходене до пощата и около 5-6 писма до сайта. Вече бях решила да прежаля парите, които платих. Както и да е, одисеята завърши. Имам си пластмасова рамка-гергеф плюс комплект удължители за увеличаване на размера. Нямам техника, за да я снимам и покажа, за това показвам снимката от сайта 123stitch.com

Сега ще я пробвам. Дано, след толкова чакане, върши работа!

Много се извинявам,ако въпросът ми не е написан на точното място,но не намерих по-подходящо място от тук.Може ли някой от вас да ми покаже как се получава гобленът от обратната страна-дори да не е огледално.Много моля,защото аз отскоро шия гоблен и много ми е грозно отзад.Благодаря!

Старай се да промушваш от опаката страна конеца ,който завършваш и с който започваш.Това е първото .После всичко си става подредено .

А каква е разликата?:(

Разликата личи най-вече в гърба. При полукръстчето, както и при кръстчето, се получават хоризонтални или вертикални чертички. При гобленовия бод на гърба чертичките са наклонени и изглежда почти като лицето, в смисъл, че се запълва целия гръб. Може да се поразровиш из мрежата за указания за двата бода. Ето тук можеш да разгледаш, например:
http://www.maurer-stroh.com/tutorial/tut_diagram.html
На английски е, не знам дали се оправяш с него.
Кръстатият бод е "Cross Stitch", а гобленовият като гледам е "Tent Stitch". Среща се и като "Petit point". Дано да не те подвеждам само, че аз нямам нищо бродирано с гобленов бод.

Полукръстчето се шие на панама тип Аида.
От опаковата страна стои на чертички.От опаковата страна пък гобленовият бод стои като наклонен пълнеж. Това е разликата.:idea:

Ами, разликата е в посоката на движение, най-общо казано. Вижте някъде диаграми на бодовете, в линка, който пратих в предишния си пост има такива. На лицето не личи разликата, личи на гърба.

Назад