Фъканиците на Ани и гоблените на Светла

• Началник на темата Началник на темата sissak
  • Начална дата Начална дата

sissak

Гобленар
Здравейте.Отварям нова тема тук, но в нея няма да показвам свои неща.Това ще е галерията на Ани и Светла.Две сестри, мои приятелки.Нямат регистрация тук, но посещават сбирките на Великотърновската група.
Светла шие гоблени, а Ани се занимава с фъкане.Ако нещо ви интересува от нейните неща, ще обяснявам.

Ето ги двете момичета:

Повечето неща са в процес, затова и темата е тук.

Надявам се да ви бъде интересно и приятно.

Фъканиците на Ани

За основа се ползва обикновен чаршаф.Картинката се разпечатва и копира с молив върху чаршафа.Бродира се със специална игла и обикновено мулине за бродерия.Най-често на три ката.Фъка се от опаковата страна, като лицето става на бримчици, като хавлия.Задължително гърба се лепи с текстилно лепило.
Тези неща могат да се слагат и в рамка, но Ани най-често ги оформя като възглавнички, ранички и др.

Фъканиците на Ани

Раничката съчетава в себе си фъкане и плетено на една кука

Гоблените на Светла

Тези двата са готови, макар и без рамки:

Този ще бъде завършен съвсем скоро.Светлето шие на българска панама, останала в скрина на баба и :D, с конци Росаче и схема от нета.
............и в оригинал
239990102MPlpdb_ph.jpg

Последно редактирано:
На една кука

Двете момичета се справят и с плетенето на една кука:

Много свежо и оригинално! Браво и на двете, чудесни неща са изработили!:kissyou:

:crazy:станах докато гледах "Фъканиците на Ани " страхотниса аз няма да се справя с такова нещо браво и гобленчетатая са хубави е плетките на една кука абе всичко направено с любов е красиво ще надничам често :kissyou:

Много са ми интересни тези фъканици. Много интересно става. Можете ли да покажете повече как става това? И каква е иглата за фъкане? Моля ви разкажете, покажете, че дъщеря ми прави главата :bong: за едно такова фъкано мече, нищо че е вече на 15.
Браво момичета много сте талантливи!:clap:

Фъканите неща са страхотни. :clap:.
Може ли малко повече информация как се прави това нещо:confused:
Струва ми се ,че е много трудно?

Браво, Силве! Най-сетне и тук да видим нещата на Ани! Браво и на Ани за търпението да прави тези неща, страхотни са! Да я поздравиш от мен специално! :)

Здравейте и от мен!:) Радвам се ,че Ви харесват фъканиците ми:))))) Изключително лесно и бързо става всичко ,но който желае да си фъка да знае ,че бая мулинета ще му трябват.

:clap:Поздравления за двете момичета!
Ама така като гледам тая дама с розата...Силве, защо не си събереш всички интерпретации на едно място.Ще е интересно да се види, как от една схема има толкова много гледни точки.

Сега мисля да пробвам "3 грации",ако не се лъжа така се казваха.....или някой подобен гоблен с ясни контури,ако някой има идеи моля да ми пише:)))

Назад