работния плот на РС

Здравейте, момичета. Мислех да не откривам нова тема, но установих, че тук въпросите са по скоро за гоблени, а не от техническо естество, та ми се наложи.
И така - на въпроса. След поредната игра по клавиатурата на малкия ми син, лентата на задачите промени мястото и облика си. Някак си успях да я върна отдолу на екрана, но въпреки всичките ми усилия тя си остава двойно по-широка от преди и не успявам по никакъв начин да я намаля. Който е на ти с компа би ли ми помогнал. Моляяяяя!!! :(

Натисни сега "Ctrt" и бутона "-" за да намалиш размера,я пробвай:confused:

Не става. Така се намали размера на това, което пише на екрана, а аз искам да направя по-тясна лентата на задачите. Някой ако има други идеи, ще пробвам всичко, че така много ме дразни.

Не съм много сигурна, че ще стане така, но опитай: Когато курсорът на мишката се намира върху лентата на задачите кликни с десен бутон и от появилото се меню махни отметката на предпоследния ред "Lock the Taskbar". След това би трябвало да ти позволи да променяш ширината на лентата.

На предпоследния ред пише Заключи лентата на задачите, но на нея няма отметка, т.е. не е заключена. Мисля си, че ако успея да махна тази част от часовника, където пише деня и дата ще стане, но не мога да ги махна, освен като премахна напълно часовника. Само че и тогава не става номера. :(

Часовникът се маха така:
Отново кликаш с десен бутон, докато си върху лентата на задачите, след това избираш "Properties", първото меню "Taskbar" и махаш отметката в предпоследното квадратче "Show the clock". Потвърждаваш промяната с ОК и Apply. Мисля, че така вече ще стане - поне при мен после ми дава да променям ширината на лентата.

Благодаря, че опитахте да ми помогнете. След три дни мъки и най-вече много изхабени нерви все пак се справих, макар и малко случайно. Но, както казват бабите, всяко зло за добро - покрай всичко това научих неща, които не съм знаела.

Ами аз понеже не съм много на ти с компа избягвам да пипам разните му там настройки на екрана - шрифтове, икони и т.н. А сега просто изтрих всички елементи от лентата на задачите, направих я предишния и размер и после един по един ги възстанових. И стана номера. :yes:

Назад