По молба на Зори пускам тази рецепта.  :lady:  :yes: 
Продукти:
5 яйца
2 ч. ч. брашно
2 ч. ч. пудра захар
1 пак. масло
1 ч. ч. прясно мляко
бакпулвер
сладко от бели череши/ може и друго
орехи
Приготвяне:
Белтъците и жълтъците се разделят. Маслото, захарта и жълтъците се разбиват. Прибавят се постепенно брашното и млякото. Изпича се в умерена фурна. Като поизстине се намазва със сладкото и се залива с белтъците, разбити с 1/2 ч. кристална захар и се поръсва с орехи. Допича се на горен реотан до покафеняване на белтъците.
Когато не съм имала прясно мляко съм го заменяла с кисело, разбъркано с малко вода. Случвало ми се е да украсявам белтъците с топинг карамел или шоколад. :idea:
				
			Продукти:
5 яйца
2 ч. ч. брашно
2 ч. ч. пудра захар
1 пак. масло
1 ч. ч. прясно мляко
бакпулвер
сладко от бели череши/ може и друго
орехи
Приготвяне:
Белтъците и жълтъците се разделят. Маслото, захарта и жълтъците се разбиват. Прибавят се постепенно брашното и млякото. Изпича се в умерена фурна. Като поизстине се намазва със сладкото и се залива с белтъците, разбити с 1/2 ч. кристална захар и се поръсва с орехи. Допича се на горен реотан до покафеняване на белтъците.
Когато не съм имала прясно мляко съм го заменяла с кисело, разбъркано с малко вода. Случвало ми се е да украсявам белтъците с топинг карамел или шоколад. :idea:
 
	 
 
		 
 
		 .
 . 
 
		
 
 
		 Казва Английски сладкиш
 Казва Английски сладкиш  
 
		 Значи, киселото мляко се смесва със содата, захарта, олиото, какаото и брашното. Изпича се блат, който се сиропира с водата и захарта (всеки знае как се прави сироп и каква е техниката на заливане). От маслото, пудрата захар и яйцето се прави крем, с който се намазва блата. По желание може да се украси с шоколадови пръчици или нещо друго.
  Значи, киселото мляко се смесва със содата, захарта, олиото, какаото и брашното. Изпича се блат, който се сиропира с водата и захарта (всеки знае как се прави сироп и каква е техниката на заливане). От маслото, пудрата захар и яйцето се прави крем, с който се намазва блата. По желание може да се украси с шоколадови пръчици или нещо друго.