Торта ,,Бяла неделя''

  • Началник на темата Началник на темата violeta petrova
  • Начална дата Начална дата
Искам да ви покажа какво се получи днес от моята торта..Бяла неделя''.Отдавна се канех да я пробвам и това стана по много хубав повод-синът ми навърши 25 години.Преди да я започна прочетох доста мнения за тази рецепта и повечето негативни-че рецептата била неточна,че продуктите били заменени и какво ли не още.При мен мисля ,че резултатът е на лице,а утре вечер ще мога да кажа дали и вкусът е този,който познаваме.
 
Още е цяла,тази вечер ще е събитието и е снимана.Проблемът ми е с прикачването на снимките-отхвърля ми ги.Ами ще ми помага сина,но в момента го няма.
 
Още е цяла,тази вечер ще е събитието и е снимана.Проблемът ми е с прикачването на снимките-отхвърля ми ги.Ами ще ми помага сина,но в момента го няма.
Пожелавам на сина ти много здраве, щастие и късмет във всички начинания! Весело прекарване на това радостно събитие!:wine: Любопитна съм да видя тортата и подробното описание на приготовлението й! Предварително благодаря!
 
Майчице как вкусно изглежда :idea:и така ми се преяде:amam:И аз ще чакам рецептичка.
 
След такива изкусителни снимки на тортата, наистина е редно рецепта:D
Ако може и по-подробна. :loveglasses:
 
ето подробности

Радвам се,че съм Ви впечатлила с тортата.Рецептата е от ,,Бон апети'' от 21.02 2009г.Понеже я правя за първи път спазих указанията дословно,но веднага след като я привърших направих за себе си корекции и следващия път ще я направя така.Всъщност кое коригирах:млечния крем намалих като количество с 1/3,крокана с 1/2,сметановия също с 1/3.Отгоре нямах шоколадов кувертюр от който да направя,,охлювчетата'',за това украсата си направих с тези шоколадови листа.Ако някой иска още подробности-аз съм готова да обясня.
 
Тъй като не разполагам със списанието /или май беше телевизионно предаване?/, ще те помоля все пак да напишеш рецептата.:idea:
 
:kissyou::clap: Принтирах си я от сайта , сега остава да я спретна за някой празник, може и за Нова година , че е най-близо.
 
Ами пробвай!Мисля,че няма да съжаляваш.Само бих те посъветвала да намалиш на половина крокана,защото още имам от него (оставих го ненатрошен)и се чудя къде да го използвам.После покажи резултата и кажи отзивите на домочадието.
 
torta

ей,страхотен вид има тая торта.Само не разбрах там в сайта как се прави украсата с разтопения шоколад????
 
Украсата е много лесна.Аз използвах бял шоколад от,,Финети-дуо,, и го разтопих с малко течна сметана.Намазва се и на тънка струйка се излива на чертички от черния(пак разтопен ) и после с ножа се пресичат тези чертички и се образуват фигурките.(надявам се че това елементарно обяснение ще ти е достатъчно)А що се касае до шоколадовите листа,правя ги от разтопен шоколад,като хубаво натопявам листенца от бръшлян.Слагам ги върху пергамент и като стегне ,след 5 мин ги отделям внимателно .
 
Пробвах тортата, за съжаление не можах да я снимам:(. Наистина е много вкусна, но освен от крокана ми остана доста от крема и сметаната, а не съм от пестеливите:D. Може би много зависи от големината на блатовете.
 
Назад
Top