Лимонов Kasekuchen (Cheese cake)

Здравейте момичета :hello:

Аз съм още новичка тук и се надявам да не се расърдите, че пускам рецепта. Това е една от любимите рецепти на немските домакини. И тъй като я правих вчера, мога да пусна и снимков материал :wink:

Лимонов Kasekuchen (Cheese cake)

Подложка:

300г брашно;
125г твърд маргарин или масло;
100г захар;
1 яйце;
1/2 пак. бакпулвер;
1-2 с.л. прясно мляко;
2-3 капки есенция - ванилова или лимонена(или 2 прахчета ванилия);

Заливка:

500г безсолна извара;
2 яйца;
200г захар;
1 пак. пудинг(Др. Йоткер)
500мл прясно мляко;
сока и кората на един лимон;
1/2 ч.ч. олио;
другата половина на бакпулвера;

Приготвяне на тестото:

Всички продукти за тестото се смесват и се меси гладко тесто. С пръсти се разстила в голяма тортена форма - 26 -28см. като се притиска от средата към стените на формата(за да се изкара въздуха), като се оставя около 1 см. от окрая на формата без тесто. Надупчва се на няколко места с вилица и се оставя за около 30 мин. в хладилника, за да се стегне.

Приготвяне на заливката:
С миксер разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, изварата, бакпулвера, кората и сока от лимона и накрая разтвореният в млякото пудинг. Трябва да се получи хомогенна маса, която наливаме на изстуденото тесто.

Печем в умерена фурна
- нормална 200°C, 45 мин.
- фурна с горещ въздух(с вентилатор) 160 -170°C, 60 мин.
до зачервяване на заливката. Преди края на печенето се намазва отгоре с масло.

Важно е да се знае, че докато е топъл десерта, заливката се тресе, дори и като е изпечена. Отгоре може да поръсите с пудра захар.

Десерта се сервира охладен!

Да ви е сладко! :idea:

Оооооооо, нямаш представа колко ме зарадва с тази рецепта :kiss:
Непременно ще я пробвам още тази седмица. Отдавна ми се иска да направя чийзкейк, а все не ми попадаха добри рецепти. А тази е и изпробвана - и резултатът е впечатляващ :!:

Хапчице и на мен така- все ми се иска да го пробвам този просовут чийзкейк, а все не намирах рецепта, която да ми звучи добре. Обаче този обезателно ще го пробвам тия дни. Още веднъж благодаря за рецептата Наталина.

Радвам се, че рецептата ви харесва.

Забравих да добавя, че сложих в заливката и стафиди, защото мъжа ми ги обожава!

Мисля си обаче, че подложката може да се направи и само с половината от тестото, дадено в рецептата, защото стана по-дебеличка от мен очакваното. Но, тъй като е много вкусна, не съжалявам!

Успех при печенето!

Ох, наистина изглежда страхотно и ме сърбят ръцете да го направя, но истината е, че откакто посещавам този форум съм с 3 кила отгоре :( а идва лято.....

Как не ви е срам да съблазнявате с такива вкусотии, а :?:
:D

Назад