Техника на бродиране

• Началник на темата Началник на темата nikolay86
  • Начална дата Начална дата
Как се прави!!!???

Здравейте,
от доста време се чудя как става номера с бродирането на големите HEAD (имам предвид с многото конци дето са с много единични бодчета). Попаднах на нещо странно, поне за мен, и се питах как става номера. Ако може някой да ми обясни ще се радвам да го стори тук.

Последно редактирано:
Здравей Николай
Съвсем случайно попаднах на темата ти, нова съм във форума. В момента работя точно по тази техника и за това се реших да пиша. Наподобqва малко тъкането.Работи се ред по ред независимо дали хоризонтално или по диагонал като мен и най добре лист по лист.Взимаш първия цвят и правиш колкото бода имаш последователно на реда и след това го "паркираш" на миастото където трябва да е следващия бод от този цвят. Например имаш на схемата 122311 - правиш един бод с цв.1 прескачаш три квадратчета и го паркираш там. Започваш цв.2 и по същия начин.Цв.1 ще го шиеш когато стигнеш до него. Ако нямаш повече от този цв. на реда го паркираш на реда където има.Това е в общи линии.
Изках да покажа и снимка но незнам как да я кача

По добре не опитвай ще се оматаеш много здраво повярвай особенно ако не си шил по този начин.

Абе аз се пробвах на един ама нещо не го схванах. Онзид не реших, че не е толкова сложно и се закьорих над един започнат гоблен на леля ми, ама се оплетох така яко, че се завързаха и конците и се оплетоха и знаците. :D :shy2: . Като се захвана сериозно сигурно няма да е така, но до тогава има още доста времче. Замислил съм си един HEAD - да видим обаче кога ще му дойде времето. Благодаря за подробното обяснение на Krisdim. Ще се постарая да го спазя следващия път. :clap:

Да в началото е доста объркващо и наистина малко досадно - вдявяш конеца правиш 1-2 бода броиш , пак вдяваш, но се свиква. По лесно е (и почти задълйително) да се използва рамка и стойка ако неможеш да си купиш - стара рамка от картина и един стол за стойка върши работа. Аз в момента шия това http://www.goldenkitestore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=15_65&products_id=2574
само с 86 цвята е но на места в квадратче 10/10 има над 15 цв. Отначало се чудих кое е по-кошмарно схемата или техниката. Но традиционната техника за тази схема според мен неработи.

А какво е HEAD на нияколко пъти го срещнах

HEAD е съкращение от Heaven and Earth Designs. Това е фирма, специализирана в направата на схеми загоблени (в първия пост снимката е тяхна разработка), които стават като тъкани. Изключително красиви и много трудни. :idea: Можеш да посетиш страницата им в интернет и ще се шашнеш от различни модели!!! Има специална тема във форума (ако не си я срещнала още), която се намира в частта "Етапи по време на шиене". Прочети я и ще видиш колко много хора от форума са се захванали с техните сложнотии. Ето ти препратка.

PS: поздрави за красотата, която си си избрала. Показвай във форума, че да я следим всички. :gipsy:

Назад