нещо и от моите гоблени

• Началник на темата Началник на темата zhak
  • Начална дата Начална дата
шия гоблени от 15 год.-ще покажа част от ушитото защото някои гоблени вече са подарени, а други още не са рамкирани
започнах да шия с цел да си украся жилището и после това стана мое хоби
основно шитите от мен гоблени са с български конци повечето от тях разработка на бивщият завод "България"гр.Казанлък
поради това че жилището ми е малко съм шила някои гоблени 1:1 за да има място къде да ги сложа
тава следните гоблени:

Последно редактирано:
и тези които сметнах тогава за тодходящи да са до момичето на скалата

следващите са шити по оригинални схеми, мостри на конци мец-но подменени с български конци по моя комплектовка

и гоблен който много харесвам трудно намерих поради според мен измислена лоша слава Ефигения

казаха ми ,че лошият късмет се неутрализирал ако заедно с този гоблен се сложат Щастливото завръщане и Конете на водотоя-единиат го имах затова нямаше проблем да ушия и другият
сложела съм ги едно до друго и вече 4 год.стоят окачени и нищо лошо не ми се е случило
ето как изглеждат трите-малко не е добро качеството
тези които харесват Ефигения-от мен да не вярват на това което се говори ,а да си я ушият

Последно редактирано:
имам и други но те вече са подарени и нямам снимките им
след като разбрах за форума започнах да шия по схеми от нета
първит ушит от нета е Тоскана-който сащо съм подарила и нямам снимката му ,следващият е
преди и след рамкиране

Последно редактирано:
понеже нямам фотоапарат и използвам чужд в бързината съм пропуснала първите си два гоблена,които уших за една лятна ваканция

по това време са ушити и следващите 2, които все още чакат рамка
на единият ще покажа и обратната му страна, когато започнах да шия си мислех че след като са в рамка какво значение има как изглежда обратната страна но после разбрах че не е точно така-майсторлъка личи точно от обратната страна

последният от Вилеровите ,който уших преди да се вклуча във форума и започна да шия от нета, и той чака за рамка - схемата е оригинална но конците са по мой сбор български

вече завършена Гърция -след празниците ще я рамкирам
и нещо от почивните дни

почти завършен последният ми гоблен, но ще чака своите 2 другарчета преди да го рамкирам

в чест на моя професионален празник успях да завърша вторият от серията
това което показах последно бе сканирано копие ,а сега ще покажя снимки от фотоапарат-подаръка който си направих с парите които получих за празника-качеството не е много добро ,но това са първите ми снимки
:flowerlove:това е моят поздрав към всички които празнуват на 24 май

сега когато вече имам фотоапарат мога да покажа гоблените които съм подарила
гоблена заради който почнах преди 15г да шие е "Чигуларят"-това е гоблен на сестра ми който се наложи аз да довършвам и все още е без рамка и за да има поне един на стената за коледа и подарих "селският пейзаж" , а скоро има рожден ден ще и рамкирам нейният гоблен като подарък

това са гоблените които съм подарила на своя племенник-първият ушит от нета Тоскана и другите са Вилерови,за рожденният му ден подарих и Италия който съм вече показала

това е последният от триптика макове и качвам още един гоблен -Ковачницата ,който ших по молба на моята съседка-тя така го хареса че вече започна сама да си шие гоблените които стояха купени от 15 години

Назад