Гладят ли се гоблени, които са шити комбинирано с мъниста?

• Началник на темата Началник на темата leti_at
  • Начална дата Начална дата
Здравейте,
нямам много опит... как се глади гоблен, в който освен гобленов бод има и мъниста?
А ако мънистата са пръснати из целия гоблен ,по няколко- на групички...При гладенето има ли опасност те да се разкривят и разместят?

Ще ти кажа аз как направих.Първо уших Х-четата,след това изпрах и изгладих гобленчето,след което съвсем внимателно без да мачкам много гоблена ,приших и мънистата.Естествено след това отново пригладих на някои места.:kissyou:

Последно редактирано:
Така ли си направила вече?:confused:Хм,ами тогава наистина ще ти е по-трудно да го изгладиш.Нека ,ако някой друг е имал същия проблем да сподели.А би ли показала за какво става на въпрос?

Можеш да го изгладиш от опаковата страна, върху дебела пухкава хавлия или на два ката, така съветват тези които шият Мирабилия и е лично изпитано от мен.

kak se shiqt goblenite s manista,kakav e boda ? moje li nqkoi da mi pokaje

Шият се на по-едра панама, с гобленов бод....Стават и на щампираните гоблени също...
Просто преди да завършиш бодчето, на иглата слагаш мънисто от съответния цвят и тогава изкарваш бода ..
Във форума много хора шият с мъниста...
Погледни в готовите творби на Ния, Малекс, Мимик..
Аз само се пробвах:idea:..не съм чак такъв спец..:shy2:
В моите готови творби има една графика-Дама в червено, която е в комбинация с мъниста..
Ето я и нея- http://www.goblenite.org/attachment.php?attachmentid=120916&d=1235584066

Последно редактирано:
Назад