Гоблен за подарък извън Бг

• Началник на темата Началник на темата Зори
  • Начална дата Начална дата
Не можах да измисля по-ориентировъчно заглавие ....
Въпросът е следния - имам малък племенник, който живее в Америка. Сега са тук на гости и си заминават през август. Ушила съм му детско гобленче с килограми, ръст, дата на раждане и т.н. и искам да му го подаря за спомен. Но някъде прочетох, че не можели да се изнасят гоблени от България, без някакви специални докумети :confused: ?!
Има ли такова нещо и какво трябва да направя по въпроса, да не им създам неприятности по границите с подаръка си?

Не мисля, че ще има някакъв проблем - децата и внуците на моя приятелка живеят в Канада и на няколко пъти си вземаха от тук ушитото от баба, а и тя самата, когато им гостува им носи дори рамкирани гоблени.

спокойно подарявай го, няма да има проблем:idea:

ако се изнасят големи количества с цел продажба трябва да имат документи:)

Изпращам свойте бродирани подаръци във много държави във колети чрез поща.Минават митница без проблеми и получават адресати всички подаръци.Можеш да подаряваш спокойно.Възможно над 100 годишни имат историческа стойност и за тях трябва документи за износ от държава?

Ехаааа, благодаря ви много :kissyou:.
Добре че попитах, защото го ших с голям мерак и ми стана много криво като прочетох, че може би няма да могат да си го вземат.

Зарадвахте ме много !!!

Зори,няма да имат проблем за това.Спокойно могат да си го пренесат.Лично аз първият път когато ги пренасях ,по-големият(за който се притеснявах ) го приших към бяла тениска и така се получи като апликация ,а другите ги бях нагънала в едно пликче,дори имах и три в рамчици........:thumbup:

Зори,не се притеснявай.Съвсем скоро моят племенник от Лондон ми беше на гости и си замина с поредния гоблен.А за Коледа редовно изпращам-никакъв проблем.

Момичета, още веднъж много благодаря на всички :kissyou: ! радвам се много, че трудът ми не е отишъл напразно и след няколко дни гобленчето ще пътува в сака към дома :D!

fuentemajor, това с пришиването към тениска ме разби! Идеята наистина е страхотна, ако имаше наистина вероятност някой да се заяде ;).

Зори, малко късно прочетох твоите вълнения по този въпрос , но ако още не си решила проблема си ,ще ти кажа че няма да имат спънка със сигурност. Аз чак в Австралия пращах рамкиран по пощатаи го получиха и сега приготви друг за снаха си .

Назад