Аз освен, че съм рехабилитатор по професия и работя в стационарно отделение за физиотерапия и рехабилитация, също ходя 4 години подред на санаториум в гр. Сандански. :gipsy:
Мога да споделя от опита си, че ако се ходи на санаториум по програмите на НОЙ е доста по- добре. Защото от теб се печели доста повече и съответно, колкото повече и по- скъпи/ хубави процедури- от рода на тангентор, масаж и т.н./ ти изписват, толкова повече пари взимат за теб от НОЙ. Ако се ходи платено или по клинична пътека № 244 и №241, нещата доста се претупват. Изискването на здравната каса, за да плати кл. пътека е 3 процедури. Като ти сложат една гимнастика, един магнит и още нещо евтинко и си точно на почивка. Лечебен ефект, освен психотерапия особенно няма........

Цената, която получава санаториума по кл. пътеки за всеки случай е 289лв., , а това е твърде малко за храна и процедури. Тази година намалиха престоя по тези пътеки от 10 дни на 7 дни и вероятно ще трябва да се доплаща кеш още пари.........
Пък и на всякъде, като във всяка сфера много зависи на какви рехабилитатори ще попаднеш. На мен масажа едната година ми го прави не рахибилаторка, а жена с курс- връзкарка и така ме галеше, че чак заспивах. Следващата година беше по- добре, а имаше един масажист дето можеше да те разглоби........... та изводи всякакви.......
Всички варианти обаче, дори и програмите на НОЙ хич не са евтини.
За 10 дни по НОЙ миналата година заплатих 200 лв + това, че при изписването подписваш фактура за още поне 400 лв., които ще вземат от НОЙ.
Платеното беше от порядъка на 26-40 лв на ден в различните санаториуми, а по клинична пътека се доплащаше по 4-5 лв на ден за храна+ потребителска такса от 4.80 лв на ден.
Това беше миналата година..............

Тази не мисля да ходя.