Юра, в гювеч можеш да направиш всичко, за което се сетиш.Двете рецепти,написани вече, са много вкусни .Моето семейство най-много обича зеленчуков гювеч така приготвен.А правя и пиле по рецепта за задушен заек: на дъното слагам мазнината,може и масло, посли пилешки порции или хапки, отгора нарязани гъби, черен пипер на зърна, дафинов лист, червен пипер на вкус и сол,ако имаш доматен сос-един буркан или домати буркан, 2-3 моркова на кръгчета и чаша бяло вино-на по-висока температура, докато загрее и после намалям.става като масло и е с приятен аромат.Може да се добави чубрица за готвене или гьозум.Имам и глинена тенджера за котлон-също всичко може вътре да се сготви.Приятна подготовка.:kissyou: