Quilling

• Началник на темата Началник на темата abi1004
  • Начална дата Начална дата
Момичета, мислете практично! :gipsy: У дома винаги може да се намери подходящият инструмент без да е необходимо да се плащат грешни пари! Необходим е само човек с по-яки ръце (напр. съпруг :idea:), една голяма игла, ама наистина голяма - поне 7 -8 см, с голямо ухо и клещи-резачи. Човекът с яките ръце срязва края на иглата, там, където се съединява ухото, и вече имате необходимия инструмент. Получава се игла с вилица на края. Колкото по-голямо е ухото, толкова по-широка лента можете да навивате и после безпроблемно си измъквате спиралката. Острието на иглата също си трябва при нагласянето на фигурите, но ако пречи или боде, винаги може да се обезопаси! Лека работа и страхотни идеи!!!

Maя, благодаря за идеята.:kissyou: Преди малко гледах в един сайт инструмент за квилинг - ама точно направен от игла, забита в дървена пръчица, и това - 6,70 лв. :uhhhh:Ще хвана мъжа ми да видя ще може ли да измайстори нещо.

Между другото, още една идея - за квилинг шаблончета, ако на някого му е интересно. Четох в руски сайт, че може вместо тях да се ползва празен блистер от аспирин примерно. В гнезденцата се слагат навитите кръгчета, за да са с еднакъв размер. :)

Момичета бързам да се похваля със сръчните ръчички на моето момченце.
Каричката е за госпожата му в английското училище,а сега прави и за госпожата от българското училище.
Тъй като нямам в момента цветна хратия му нарязах лентичките от обикновенна бяла хартия и той си я боядиса

ж

Първи опити на моята внучка-цвете за мама, корабче за тати и дръвче за бати

Здравейте и от мен! Аз за момента съм начинаеща в гоблените, но реших да възродя тази темичка и да покажа тазгодишните квилинг-картички, които направих за празниците. Все още скромно, но пък от сърце :) За образец съм ползвала материали от Интернет (снимки и клипче). Това са снежинките, а след малко и елхичките.
Преглед на прикачен файл 172272Преглед на прикачен файл 172273Преглед на прикачен файл 172274Преглед на прикачен файл 172275

Здравейте момичета!
Регистрирах се тук преди доста време, когато все още само шиех гоблени. После позарязах малко гоблените и се увлякох по куилнга и по картичките като цяло. Та последните 3-4 години се занимавах само с това. Ще ви покажа малко от моите неща.

Последно редактирано:
Назад