Има ли програма?

• Началник на темата Началник на темата elizamaria
  • Начална дата Начална дата
Момичета и момчета,имам питане: съществува ли някаква програма,с която може да си разрязвам схемите на колкото искам части,а не да ги разпечатвам така,както ги имам,защото така не винаги е най-удобно:(
Сега в момента шия един елипсовиден гоблен,чиято схема мъжът ми е разпечатил на 8 (осем!) листа,един с един не се напасва и е голямо мъчение-вЕрвайте ми:D! Ще ми се да има начин да си я разделя на 4 части,да си ги съединя и да си шия пеейки:gipsy: Надявам се някой да помогне със съвет и обяснение:kissyou::kissyou:

Аз използвам за целта Фотошоп - разрязвам си схемата на еднакви части, всяка част я записвам в отделен файл. След това всеки файл поотделно импортирам в Корел - там можеш да си зададеш точни размери, и тогава разпечатвам.

Аз използвам за целта Фотошоп - разрязвам си схемата на еднакви части, всяка част я записвам в отделен файл. След това всеки файл поотделно импортирам в Корел - там можеш да си зададеш точни размери, и тогава разпечатвам.
И аз правя така:)

Ами виж из форума дали някой не предлага Adobe Photoshop i CorelDraw можеш ивместо фотошопа да използваш Paint ashop Pro. Ако не ги откриеш ще мисля как да ти ги пратя:)

Пиши на търсачката corel draw download

Значи като си прегледах програмите- адобе фотошоп имам,но не знам как да го използвам за рязане на схеми,а корел нямам,обаче нито се оправих да го изтегля,нито имам представа как ще боравя с него,с други думи тези неща май не са за мен :( :cry:

Значи като си прегледах програмите- адобе фотошоп имам,но не знам как да го използвам за рязане на схеми,а корел нямам,обаче нито се оправих да го изтегля,нито имам представа как ще боравя с него,с други думи тези неща май не са за мен :( :cry:
Ами и само фотошопа ти е достатъчен но сега нямам време да ти обясня имай малко търпение и ще се научиш . Аз утре ако съм свободна ще ти обясня а ако не стане можем да се свържем в skype и там да се опитам като си отвориш програмата и ти обясня стъпка по стъпка. За сега поздрави:kissyou:

Ами и само фотошопа ти е достатъчен но сега нямам време да ти обясня имай малко търпение и ще се научиш . Аз утре ако съм свободна ще ти обясня а ако не стане можем да се свържем в skype и там да се опитам като си отвориш програмата и ти обясня стъпка по стъпка. За сега поздрави:kissyou:

Благодаря за търпението :kissyou::kissyou::kissyou:

Adobe Photoshop

Да започваме тогава:)

1. Отваряме програмата.
2.От File- open -отваряме желаната картинка
Виждаме че в ляво разполагаме с инструменти изобразени върху един вертикален продълговат прозорец. На първия ред отляво е бутончето с което за функция - селекциониране правоъгълни обекти от картинката-щракваме върху него за да изберем тази функция./когато ни потрябва, защото сега трябва да разузнаем и други атрибути и инструменти които ще ни трябват/
3. Обикновенно с отваряне на програмата в десния краи са отворени навигационни прозорчета ако липсват то те се отварят като се натисне върху Window от главното меню на програмата/намира се преди Help/
За сега ни трябва прозорчето Hide Info отваряме го ако не е отворено.
Там виждаме координатите на курсура които се движи върху картинката , вийдаме също и тази точка с какъв цвят е по гамите RGB и CMYK.
Ако сега с помощта на селекциониращото квадратче селекционираме част от снимката /направете го моля/ ще видим че в десния долен ъгъл на прозорчето Info са се появили цифрички -това е размера на навето селектирано квадратче. Сега- какво са тези цифри- могат да бъдат пиксели сантиметри инчове и др.... аз работя с пиксели/това са структурните единияи на изображенията в фотошопа или просто казано на наш език- точки/това го избираме от прозорчето Info горе в дясното ъгълче има едно бутонче със стрелка натискаме го и излиза меню от което избираме Palette optios,появява се табличка - отиваме на най-долното прозорче и като го отворим избираме параметъра с който желаем да работим сега ще изберем pixel натискаме ОК .

Ще продължа утре:kissyou:

Да започваме тогава:)

1. Отваряме програмата.
2.От File- open -отваряме желаната картинка
Виждаме че в ляво разполагаме с инструменти изобразени върху един вертикален продълговат прозорец. На първия ред отляво е бутончето с което за функция - селекциониране правоъгълни обекти от картинката-щракваме върху него за да изберем тази функция./когато ни потрябва, защото сега трябва да разузнаем и други атрибути и инструменти които ще ни трябват/
3. Обикновенно с отваряне на програмата в десния краи са отворени навигационни прозорчета ако липсват то те се отварят като се натисне върху Window от главното меню на програмата/намира се преди Help/
За сега ни трябва прозорчето Hide Info отваряме го ако не е отворено.
Там виждаме координатите на курсура които се движи върху картинката , вийдаме също и тази точка с какъв цвят е по гамите RGB и CMYK.
Ако сега с помощта на селекциониращото квадратче селекционираме част от снимката /направете го моля/ ще видим че в десния долен ъгъл на прозорчето Info са се появили цифрички -това е размера на навето селектирано квадратче. Сега- какво са тези цифри- могат да бъдат пиксели сантиметри инчове и др.... аз работя с пиксели/това са структурните единияи на изображенията в фотошопа или просто казано на наш език- точки/това го избираме от прозорчето Info горе в дясното ъгълче има едно бутонче със стрелка натискаме го и излиза меню от което избираме Palette optios,появява се табличка - отиваме на най-долното прозорче и като го отворим избираме параметъра с който желаем да работим сега ще изберем pixel натискаме ОК .

Ще продължа утре:kissyou:
Мнооого благодаря! Това обяснение,както и утрешното ще го разпечатам,ще чета и ще действам,много сложно ми звучи- дано да се справя :confused:

:kissyou: :kissyou: :kissyou: Браво ,alunagalia обяснението ти е чудесно,до тук разбрах всичко,ще чакам следващия урок. Хиляди благодарности!:blueflow:

Готово:idea:
Инструменти за селекция> Избираме от дългия прозорец в лявата част на екрана
Първия ред бутон вляво ако го натиснем по дълго ще се появи прозорец от който избираме каква форма да е селекцията ние ще изберем квадратчето
Само за информация под този бутон се намира друг и на него е изобразено ласо с него правим крива селекция примерно можем да селектираме лицето на персонаж от снимката,
За селекция на цялата картинка от главното меню натискаме Select -> All Поглеждаме вдясно Info-то и виждаме целия размер на снимката ни
После правим отново Select -> Deselest :smokin:
Селекция на част от картинката-
Избираме инструмента кбадратче от Ляв прозорец сега трябва да го настроим - под главното меню имаме втори ред с команди коити са персонални за инструмента който сме избрали и там го настройваме . В слуцая>отиваме на Style: ako izberem Normal movem da selekcionirame proizwolno голям правоъгълник от снимката като чукнем с ляв клавиш на мишката върху началната точка (произволна точка от картинката( и задържаъки натиснат левия бутон го плъзгаме по диагонала на желания от нас правоъгълник отпускаме бутона на мишката и селекцията трябва да е готова(Това така го обясних че незнам дали и аз ще го разбера ако го прочета отново а като си помисля че ако го показжам трябва само един момент:( Заграждане на селекция с фиксирани размери Пак отиваме в Style: и избираме Fixed size след това розорче където пишеFixed size се появяват още две прозорчета там трябва да запищем с цифри размерите на селекциониращото квадратче Пр. Имаме картинка с 600 на 800 пиксела от нея искаме да селекционираме участък с размери200на 400пиксела/същото е и за сантиметри ако от вчера си спомняте как се променят тези параметри:kissyou:/ Тогава в писвате 200 и 400 съответно в правоъгалничетата и така като чукнете с лява мишка върху картинката се появява селекция с този фиксиран размер/хубаво е четейки да упражнявате/ Без да сменяте инструмента можете да местите този правоъг кадето пожелаете върху картинката ако случаъно се изгуби не се притесняваъте в началу от несигурност се случват неща които науката неможе да обясни:gipsy: Тогава чукнете пак върху картинката и ще се появи селекцията /има и други фатки но с опита ще ги научите защото ако почна да се обяснявам ще стне по дълго от библията!

Починахте ли си сега стига със селекции сменяме аргумента за отдих на тази част от мозъка ще активираме друг сектор:D
Главно меню отваме на бутон Image > tam za нас сега са полезни две функции Image size и Canvas size Като изберем Image size се появява прозорец за настройки първите горе показват размера на нашата картинка в пиксели тези отдолу същия в сантиметри /виждате че могат да се променят както цифрите така и дименсиите Встрани на тези прозорчета с дименсиите има една свързваща скоба ако я няма значи погледнете най долу кадето пише Constrain Proportion активирайте го като поставите човка в розорчето пред надпса . Така променяйи единия размер пропорционално се променя и другия и картинката ни пропорционално се оголемява или намалява Да това е функция за пропорционално променяне на размера на снимката ни .От тук може да намаляте и снимките които не се закачат във форума поради голям размер:idea:
С Canvas size се променя размера на картинката като добавятв или отрязвате редове и колонки от снимката и можете да контролирате стданата от кадето да бъде направена промяната с помощта на квадрдцето наи долу на прозорчето Пример вашата снимка е 200 на 400 пиксела искате да ви остане само горния ляв ъгъл с размери 100 на 100 пиксела Отивате в Canvas size излиза прозорец и са изписани цифрите на съществуващия размер на картинката ни /там можете да променяте и дименсиите/ ние пишем новите100 в единия и100 в др. отвор После натискаме лявото най горно бутонче от деветте бутончета под параметрите и после ОК и пак ОК за да потвърдим операцията
Не се отчайвайте ако не се получи от първия път опитаите пак ако не се получи от третия път извикайте съседчето нищо че е на 8 годинки то е родено с вече така формирано ДНК :D Ако не се получи от петия опит пишете ми на лични . Ще продалжим утре надявам се:kissyou:

:kissyou:
Починахте ли си сега стига със селекции сменяме аргумента за отдих на тази част от мозъка ще активираме друг сектор:D
Главно меню отваме на бутон Image > tam za нас сега са полезни две функции Image size и Canvas size Като изберем Image size се появява прозорец за настройки първите горе показват размера на нашата картинка в пиксели тези отдолу същия в сантиметри /виждате че могат да се променят както цифрите така и дименсиите Встрани на тези прозорчета с дименсиите има една свързваща скоба ако я няма значи погледнете най долу кадето пише Constrain Proportion активирайте го като поставите човка в розорчето пред надпса . Така променяйи единия размер пропорционално се променя и другия и картинката ни пропорционално се оголемява или намалява Да това е функция за пропорционално променяне на размера на снимката ни .От тук може да намаляте и снимките които не се закачат във форума поради голям размер:idea:
С Canvas size се променя размера на картинката като добавятв или отрязвате редове и колонки от снимката и можете да контролирате стданата от кадето да бъде направена промяната с помощта на квадрдцето наи долу на прозорчето Пример вашата снимка е 200 на 400 пиксела искате да ви остане само горния ляв ъгъл с размери 100 на 100 пиксела Отивате в Canvas size излиза прозорец и са изписани цифрите на съществуващия размер на картинката ни /там можете да променяте и дименсиите/ ние пишем новите100 в единия и100 в др. отвор После натискаме лявото най горно бутонче от деветте бутончета под параметрите и после ОК и пак ОК за да потвърдим операцията
Не се отчайвайте ако не се получи от първия път опитаите пак ако не се получи от третия път извикайте съседчето нищо че е на 8 годинки то е родено с вече така формирано ДНК :D Ако не се получи от петия опит пишете ми на лични . Ще продалжим утре надявам се:kissyou:
Олелееее,до края на седмицата се налага да ходя на работа,но в съботааааа......Голямо опитване ще пада! Какво да кажа? Пак едно огромно БЛАГОДАРЯ !

Лесно е за тези които знаят ,не е за такива като мене.:cry:

Мили момичета имам Adobe Photoshop CS3,но само за 30 дена.Някой знае ли крак или нещо такова за да мога да го ползвам по дълго време:( Иска ми и някакъв код

Назад