катми

  • Началник на темата Началник на темата moni2111
  • Начална дата Начална дата
liana а колко е маята :confused: Няма да забравя катмите които ми правеше моята баба когато бях малка много обичах като си отида на село и да си похана от тази вкусотия :D но за съжаление не знам по каква рецепта ги правеше :( сега с удоволствие ще си направя от твоите .
 
Моята многократно изпробвана рецепта:

15 г мая, 1 ч. мляко, 1 1/2 ч. вода, 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол; брашно до тесто, малко по-гъсто от боза (около 500 г).

Първо се разтваря маята с малко вода и захарта и се слага на топло да шупне. После се прибавят останалата вода, млякото, солта, брашното. Пак втасва. Пекат се върху намазан с масло и жълтък (или само масло) сач/тиган. След изваждане от тигана се мажат от двете страни с масло.
 
Назад
Top