бешпармак

  • Началник на темата Началник на темата Lubov2000
  • Начална дата Начална дата
Това е солено казахско национално ястие, нарича се още "Петте пръста".

Ето тази рецепта имам:

Киргизки бешпарнак
300 гр. овче месо
3 глави лук
щипка черен пипер
щипка червен пипер,
сол на вкус
за тестото:
5 с.л брашно,
2 с.л вода
2-3 щипки сол
Сваряваш месото на големи парчета в малко количество вода, като прибавяш пипера и солта.След като се свари месото го нарязваш на по малки късчета.От брашното, водата и солта замесваш тесто, разточваш го на тънка кора и изрязваш правоъгълници,които сваряваш в бульона в който е варено месото.Изваждаш ги и ги смесваш с овчето месо.Отново в бульона сваряваш нарязания на колелца лук и го прибавяш при месото.Поливаш готовите порции с останалия бульон и си хапваш
 
Назад
Top