Камби

:) Винаги предпочитам бързите ястия - ето една вкусотия:
Във всяка изчистена камба слагам:1 каф.л.сол,1 каф.л.захар, 1 ч.л.олио,1 с.л.оцет,1-2 скилидки чесън,кервиз.Нареждам ги в тава,запичам ги във фурната леко да омекнат.Още топли ги нареждам в буркани - затварям и обръщам буркана обратно - в/у капака.След около седмица са готови за консумация - задължително с ракийка...
 
Аз ги приготвям всяка зима задължително! Дори миналата година на работа /в един ведомствен ресторант/, направихме промишлено количество и всички страшно ги харесаха. :lady:
 
И аз ги правя така само, че ги пълня освем с олио, оцет, захар и сол и с нарязан на ситно карфиол , моркови , чесън и магданоз. опитайте хубаво е.
 
Назад
Top