Хитринка с омекотител

• Началник на темата Началник на темата Oriane
  • Начална дата Начална дата
Вчера прочетох в един френски сайт, че за да не не усуква конецът при бродиране, е добре като се вдене иглата с конеца да се прекарат през салфетка с омекотител. Тук се продават готови такива, използват се за сушилня - не знам дали ги има в България, но може би да, щом почнаха да продават сушилни. На вид е като перяща салфетка, суха е, но по цвета и миризмата си личи, че е била напоена с омекотител.
На мен ми стана любопитно и си купих такива салфетки. Пробвах - уших 5-6 конеца по 50 см и никой не ми се усука. Може и да е случайност, но по-скоро си мисля, че има полза от тази процедура. :oops:

Стана ми много интересно и мисля да го пробвам някой път. Остава само да потърся къде продават такива салфетки.:confused:

Благодаря за информацията Oriane само че аз не съм виждала да се продава такова нещо в БГ:confused: Ако някой открие нещо по магазините да казва. А какво представляват книжни ли са или от плат???

Не са от плат. Някаква целулоза е сигурно, но не е като проста хартиена салфетка. Едно време на това му се викаше "перяща се салфетка". Мисля, че най-много приличат на горния слой на дамските превръзки - но не тези "копринените", които са пластмасови с дупчици, а най-простите "памучни". Според мен ако се напои такава материя с омекотител и се остави да изсъхне, ще върши същата работа като купешките салфетки. В пакета са 20 броя, а 1 стига за години напред - колко се изхабява при една дупка, я. Да взема да пратя по едно ароматно писъмце :confused: :D

Това описание ми прилича по-скоро на мокрите тоалетни кърпички. :greeneye:

А дали няма да стане с обикновено парцалче, на което да се капне малко омекотител? Всъщност за омекотител за пране ли става въпрос?

А дали няма да стане с обикновено парцалче, на което да се капне малко омекотител? Всъщност за омекотител за пране ли става въпрос?

Да, омекотител за пране. Цялата салфетка е била напоена с него. Ами може някой да опита да натопи парцалче в омекотител, да го остави да изсъхне и после да боде с иглата през него...

Акао има ефект, може и чилетата да се потапят предварително във вода с омекотител.:confused: :oops:

Ot edna sedmica wiq s konec koito obrabotvam po opisaniq po-gore nacin, salfetkata si q napravih sama i rezultata e,:clap: ce nikoga nqma da wiq bez takava salfetka polucava se idealno kacestvo na boda NEPREMENNO OPITAJTE!!!!:clap::clap::clap:

Ot edna sedmica wiq s konec koito obrabotvam po opisaniq po-gore nacin, salfetkata si q napravih sama i rezultata e,:clap: ce nikoga nqma da wiq bez takava salfetka polucava se idealno kacestvo na boda NEPREMENNO OPITAJTE!!!!:clap::clap::clap:

Mоля те кажи как си направи салфетката с омекотител .Аз си мислех да изпера една кърпичка от тези с които си почиствам лицето и да я потопя в омекотител след което да я оставя да се изсуши дали ще стане .:confused:

Моите купешките даже са със син омекотител и няма проблем.
Радвам се, че не съм си въобразявала за ефекта :loveglasses: .

Ходих на магазина и забравих да си купя омекотител но утре ще я свърша тази работа че ми омръзна да ми се заплита конеца сега шия с конци Венус и ми е голям кошмар това заплитане на конеца :(

Да, омекотител за пране. Цялата салфетка е била напоена с него. Ами може някой да опита да натопи парцалче в омекотител, да го остави да изсъхне и после да боде с иглата през него...
:clap:Да мили дами пробвах снощи :rainbow:с мокри кърпички и омекотител,след като исъхнаха прекарах конеца през кърпичката. нямам думи колко лесно се шие-бода става един лъскав.ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ТАЗИ ИДЕЯ.:kissyou:

Сега се сещам,че по китайските блузки,като ги взема от вътрешната страна на бродерията има една дебела,мазна хартия и трябва да се махне,защото дразни кожата.И през ум не ми е минавало,че китайците ползват този метод отдавна.Аз все се чудех,защо шият с хартия.Тъй като съм завършила дизайнер техника,в училище ни учиха,че не можеш да шиеш върху хартия,понеже разсипва иглата.А сега след толкова години,разбирам,че това е било прах в очите на хората.И аз ще пробвам!
Благодаря за идеята!

Пробвах като капнах омекотител върху домакинска хартия и съм мнноооооого доволна от резултата особено с тъмните конци. Благодаря за чудесната идея :kissyou:

Аз отдавна правя така - с мокрите кърпички и омекотител.
Особено се улеснява ,когато шия с ламе, стига да не забравя да прекарам иглата през кърпичката. :D

Назад